İlçe milli eğitim müdürünün içi içine sığmadı! İstifa etmeden aday adaylığı propagandasına başladı

Yayın tarihi: 10 Mart 2023 Cuma 4:50 pm - Güncelleme: 10 Mart 2023 Cuma 5:17 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Mersin Silifke ilçesinin Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, memurluk görevi devam ederken AKP propagandasına başladı. Seçim heyecanıyla AKP logosunun yer aldığı afiş hazırlatıp çalışmalara başlayan Sezgin, iktidarı sert sözlerle eleştiren Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’yla da geçmişte verdiği pozu silmeyi unuttu.

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, devlet memurluğu görevi sürerken AKP’den aday adayı olduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabından AKP logosunun da yer aldığı seçim broşürünü paylaşan Sezgin, müdürlük görevinden maaş almaya devam ederken görevini bırakıp seçim propagandasına başladı.

ARADIĞIMIZ ‘ADAY’A ULAŞILAMIYOR

Tele1.com.tr’nin ulaştığı Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlisi Sezgin’in görevine devam ettiğini belirtti. Sezgin ise hakkındaki eleştirileri yanıtsız bıraktı. Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’ün ulaşmaya çalıştığı Milli Eğitim Müdürü Sezgin, editörümüzün kendisini tanıtmasının ardından yanıt vermeden çağrıyı sonlandırdı. Sonraki çağrılarımızı da cevap vermeyen müdürün mesai saatleri içinde müdürlük binasında olmadığı da öğrenildi.

SEÇİM ÇALIŞMASINA MI BAŞLADI?

Öğle saatlerinde Silifke İlçe Müdürlüğü, AKP aday adayı Sezgin’in makamında bulunmadığını ifade etti. Aradan 2 saat geçmesi üzerine tekrar ulaştığımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Sezgin yine makamında olmadığını bildirdi. Sezgin’in müdürlük binasında olmaması ve çağrılarımızı yanıtsız bırakması ‘seçim propagandası yoğunluğu’ ihtimalini akıllara getirdi.

DAVUTOĞLU FOTOĞRAFINI SİLMEYİ UNUTTU

Seçim heyecanına kapılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, sosyal medya hesabında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile verdiği pozu silmeyi unuttu. AKP’den ayrıldıktan sonra iktidarı sert bir dille eleştiren Davutoğlu’yla yan yana olduğu görülen Sezgin, bu paylaşımı kaldırıp kaldırmayacağı merak konusu.

MİLLİ EĞİTİM’İN ÇAĞRISIYLA TOPLANAN DEPREM YARDIMLARI AKP ADINA YOLA ÇIKTI, SEZGİN EN ÖNDE POZ VERDİ

Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin’in, deprem sürecinde müdürlük adına yardım çağrısı yaptığı, yardımların ise AKP logolu pankartın asıldığı tırla yola çıktığı öğrenildi. Sezgin’in AKP logolu tır önünde poz verdiği ortaya çıktı.

EĞİTİM SEN: CEZASIZLIK VE HOYRATLIK VAR, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

TELE1’e konuşan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül konunun takipçisi olacaklarının altını çizerek, “Bu faaliyet AKP adına olduğunda bir cezasızlık ve hoyratlık var. Başka parti adına yapılmış olsa en sert şekilde insanlar cezalandırılabilecekti. Söz konusu iktidar partisi olunca cezasızlık var. Bazı kamu çalışanları bu konuda daha da pervasız olabiliyorlar. Gerçekten sıkıntılı bir durum. Bu paylaşım oraya nasıl geldiğinin de göstergesidir. Bu kadar pervasız ve rahat olması gerçekten önümüzdeki dönemde üzerinde durmamız gereken önemli bir sorun. Bizler de sendika olarak bu durumun takipçisi olacağız. O koltuğa oturuyorken siyaset yapması kabul edilemez.” dedi.