İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden skandal mesaj: Din derslerinin seçiminde öncü olun

Yayın tarihi: 3 Ocak 2021 Pazar 12:23 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2021 Pazar 12:25 pm

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, seçmeli derslerin belirlenmesi öncesinde okul müdürlerinin bulunduğu gruba skandal bir mesaj attı. Mesajda öğrencilerin seçmeli din derslerine yönlendirilmesine ilişkin talimat verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 4 – 22 Ocak tarihleri arasında yapılan seçmeli ders tercih dönemi öncesinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden skandal bir mesaj geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu tarafından gönderilen mesajda öğrencilerin milli, manevi ve ahlaki açıdan donanmaları ve yetişmeleri için Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesinde müdürlerin destek ve önce olması gerektiği belirtildi.

İz gazetesinin haberine göre; mesajda, şu ifadeler kullanıldı:

“Sayın müdürlerim hepinize hayırlı günler diliyorum. Malumunuz olduğu üzere 04-22 Ocak tarihleri arası, seçmeli derslerin belirlenmesi sürecidir. Bu süreçte özellikle 4-5-6-7-8-9-10 ve 11. Sınıflarda okuyan öğrencilerin ders seçiminde rehber öğretmenleri, sınıf öğretmenleri, okul müdürleri ve veliler belirleyici olacaktır. Evlatlarımızın milli, manevi ve ahlaki açıdan donanmaları ve yetişmeleri için mutlaka doğru seçim yapmalarına yardımcı olalım. Bu konuda siz sayın ilçe müdürlerimizin rolü de belirleyici olacaktır. Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerinin seçiminde desteklerinizi ve öncü olmanızı bekliyoruz”