İlçe eğitim müdürü: Din kültürü dersini seçtirmezseniz vebal üzerinize olur

Yayın tarihi: 21 Ocak 2022 Cuma 1:13 pm - Güncelleme: 21 Ocak 2022 Cuma 1:14 pm

Sarıyer İlçe Eğitim Müdürü, Hüseyin Özcanlar, seçmeli derslere ilişkin yapılan toplantıda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin seçilmesi yönünde baskı yaptı. Özcanlar, “Bu vebal üzerinizde olur arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Aralık’ta sona erecek seçmeli ders tercih süresinin süresini 7 Şubat tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Ardından, eğitim müdürlükleri seçmeli ders sürecine ilişkin okullarla toplantılar gerçekleştirdi. Dün gerçekleştirilen o toplantılardan birinde Sarıyer İlçe Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar’ın seçmeli derslere ilişkin videosuna TELE 1’den Sultan Eylem Keleş ulaştı.

Katıldığı zoom toplantısında konuşan Özcanlar, “Özellikle İngilizce ağırlıklı ya da öğretmenine göre hareket ederek; bu sınıf şunları seçerek, bu sınıf bunları seçecek diye öğrencilere böyle bir şey yaparsanız ve bunun yerine din kültürü öğretmeni, bunu anlatacak öğretmen bulamam diye bir endişeye düşerek bunları seçtirmezseniz o zaman bu vebal sizin üzerinizde olur arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

Cevap hakkını kullanması için aradığımız Sarıyer İlçe Eğitim Müdürlüğü ile Müdür Hüseyin Özcanlar, TELE 1’e yanıt vermedi.