İlave TV yayıncısı Arif Kocabıyık neden ev hapsi cezası aldığını anlattı

Yayın tarihi: 13 Aralık 2021 Pazartesi 11:14 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2021 Pazartesi 11:14 pm

İlave TV isimli Youtube kanalının sahibi Arif Kocabıyık, TELE 1 ekranlarındaki Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına katılarak neden gözaltına alındığını anlattı.

Gözaltına alınan Kendine Muhabir, İlave TV ve Sade Vatandaş YouTube kanallarının sahipleri Arif Kocabıyık, Hasan Köksay ve Turan Kural için gözaltı kararı çıkarılmıştı. Gözaltına alındıktan sonra ev hapsi kararı ile serbest bırakılan Youtuberlerden Arif Kocabıyık yaşadıklarını TELE1 ekranlarında Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programında anlattı.

“GÖZALTINA ALINMA SEBEBİMİZ…”

Arif Kocabıyık gözaltına alınma sebepleri için kendileri hakkında öne sürülen iddialar hakkında şu şekilde konuştu:

“Kişisel verileri alenen yaymadan suçlanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Mücahit Birinci isimli bir şahsın bir Twitter hesabında Whatsapp konuşmaları ve otel kayıtları ifşa olmuştu. Bunu yapan hesabın bizden birisinin olduğuna şüphelenmişler. Bu konuyla ilgili hastag kullanılarak atılan yaklaşık 100 bin tweetin içerisinde 3 sokak röportajcısı ve bir kameramanı suçlu buldular, bulmaya çalışıyorlar. Üzerimize atılı bir suç var çünkü. Ellerinde kişisel hesaplarımızdan başka bir bulgu ya da belge yok. Kendi aramızda yaptığımız konuşmaları gösteriyorlar ancak bununla ilgili hiçbir şey yok. ”

“VERİLEN SİYASİ BİR KARARDIR”

Kocabıyık, kendilerine verilen ev hapsinin siyasi bir karar olduğunu halkın ev haber alma hakkının engellenmek istediğini belirterek,

“Aslında 5 gün onca sokak röportajı yapan Hasan tutuklanmıştı daha sonra serbest bırakıldı. Bizlerle birlikte aynı dosyaya bakan savcı bizler için ev hapsi istedi hakim de ev hapsi cezası verdi. Yurt dışına çıkış yasağı da verdiler. Biz sokaktan para kazanan insanlarız. Bizi halktan uzaklaştırarak, halkın sesini kesmek isteyerek, bize ev hapsi cezası vererek siyasi bir karar aldılar. Üzülüyoruz ve şaşırıyoruz. ” ifadelerini kullandı.

“ADALET ONLARA YAVAŞ BİZLERE HIZLI İŞLİYOR”

Arif Kocabıyık’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Mücahit Birinci 10 gün önce eniştemin kişisel verilerini emniyetten alarak sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Açık adresini, kimliğini, TC kimlik numarasını… Bir gün sonra şikayetçi oldu eniştem ancak henüz ifadeye bile çağrılmamış. Çok büyük bir suç ancak ifadeye bile çağrılmamış. Adalet onlara çok yavaş işlerken bizlere çok hızlı işliyor maalesef. ”

“İMKANIMIZ VARSA EVİN ÖNÜNDE RÖPORTAJ YAPARIM”

Ev hapsinin süresi henüz belli değil. Henüz gelip kelepçe takmadılar, her  an gelebilirler. Mahkemeden çıktıktan 2 saat sonra evde kalmanız gerekiyor. 1 hafta içerisinde size ulaşıp kelepçeyi takıyorlar. İlk mahkemeye kadar takılı kalacak. Biz zaten avukatlar aracılığı ile gerekli itirazlarımızı yapacağız.  Kanunları da tam bilmiyoruz. 20 metrelik bir alan olduğunu söylüyorlar. İmkanımız varsa röportaj yapmak için insanları evin önüne çağıracağım.

“ERDOĞAN KONUŞTU, ERTESİ GÜN BİZLERİ GÖZALTINA ALDILAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gün önce sosyal medya ile ilgili bir açıklama yaptı. Ertesi gün şafak operasyonu ile bizler evlerimizden alındık. Çünkü sosyal medyada en etkili işi yaptığımızı düşünüyorum. Sokağa vatandaşa inmek çok zor. Ancak çok etkili oluyor. Halkın söylediklerini duymak istemiyorlar, kulaklarını tıpadılar, gözlerini kapadılar, kalplerini de mühürlediler maalesef. Duymak istemedikleri için en kısa yoldan ne yapabiliriz? Ev hapsi en mantıklı iş. Ev hapsini verdik mi evden çıkamayacaklar, sokak röportajı olmayacak, halk da konuşamayacak. En yüksek takipçili hesapları alıp eve kapatalım, halk da sussun biz de rahat edelim peşindeler. Tamamen siyasi etki altına alınmış bir karar.

13 yaşındaki çocukların ekonomi isyanı gündem oldu