İlahiyat Fakültesi’nde cinsel taciz iddiası

Yayın tarihi: 24 Aralık 2019 Salı 12:19 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2019 Salı 12:19 pm

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok hakkında iki öğrenci cinsel tacize maruz bırakıldıkları iddiasıyla şikayetçi oldu. Şikayetlerin ardından bu hafta içerisinde Gözütok’un ifadeye çağrılacağı belirtildi.

İki öğrenci Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok tarafından cinsel tacize maruz bırakıldıkları iddiasıyla şikayetçi oldu.

Karakola giderek şikayette bulunan kadınlardan biri, Gözütok’un kendisini hem odasında hem de sosyal medya aracılığıyla taciz ettiğini ifade etti.

Gözütok’un sürekli kendisinden fotoğraf istediğini söyleyen öğrenci, bu tacizin uzun süre boyunca devam ettiğini dile getirdi.

Şakir Gözütok’un kendisini sürekli odasına çağırarak taleplerde bulunduğunu anlatan öğrenci, korktukları için şu ana kadar şikayette bulunmadığını, bir arkadaşının şikayeti sonrası başvuru yapmaya karar verdiğini anlattı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Adnan Bilen’in haberine göre şikayette bulunun bir diğer kadın da birçok kez Gözütok’un tacizine maruz kaldığını söyledi.

Şikayetlerin ardından bu hafta içerisinde Gözütok’un ifadeye çağrılacağı belirtildi.

CİMER’e de şikayet edilmiş

Öte yandan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü’nden cinsel taciz vakalarına ilişkin bir açıklama yapmazken, birçok öğrencinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden de birçok tacizle ilgili şikayete bulunduğu ortaya çıktı.