İlaç krizi şiddet doğurdu! Muadil ilaç veren eczacıya saldırdı

Yayın tarihi: 11 Nisan 2023 Salı 2:42 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2023 Salı 2:44 pm

İktidar ilaç krizini reddetmeye devam etse de yurttaşlar piyasada ilaç bulamıyor. İstanbul’da bir kişi, muadil ilaç vermek zorunda kalan eczacıya saldırdı. Eczacı Emrah Göksu, “İlaç yokluğunu örtbas etmenin anlamı yok. Eczacılık hizmeti sürdürülemez hale geldi” dedi.

Avcılar’da pazar günü nöbetçi olan Emrah Göksu, gelen hastaya reçetedeki antibiyotiğin bulunmadığını belirterek içeriği tamamen aynı olan başka bir ilaç verilebileceği söyledi. Hastanın kabul etmesi üzerine Göksu, ‘muadil’ olarak nitelendirilen içeriği aynı ilacı verdi. 

Pazartesi günü ise Emrah Göksu’nun eczanesine muadil ilacı alan hastanın babası Adil A. ve eşi gelerek farklı isimli ilaç verilmesi nedeniyle kalfalarla tartışmaya başladı. Bu sırada dışarıda olan Eczacı Emrah Göksu da gelince Adil A. yumruk ve tekme ile saldırıya geçti. İçeride bulunanlar Adil A.’yı engellemeye, eczacı da yediği yumruğun ardından kendisini savunmaya başladı. Taraflar ayrılırken Adil A. sinirlerine hakim olamayarak tezgahtaki bir şişeyi alıp eczacıya fırlattı. Saldırgan daha sonra dışarı çıkarak uzaklaştı.

İlaç krizi büyüyor! Muadiller bile yok

Göksu, hastaneye giderek sağlık raporu alırken, kendisine ve kalfaya saldıran Adil A.’dan şikayetçi oldu.

Eczacı Emrah Göksu özveri ile çalıştıklarını doktorun yazdığı ilacın 21 ayrı isimde üretilen ‘muadili’ bulunduğunu belirtti. İlacın bulunmamasının sorumlusunun kendileri olmadığını belirten Göksu, ilk kez uğradığı bu saldırının insanlık dışı olduğunu söyledi. 

“İLAÇLAR 6 AYDIR CİDDİ MANADA YOK”

Göksu, aylardan beri devam eden ilaç krizinin ‘örtbas’ edilmeyeceğini vurgulayarak şunları dile getirdi:

“Bu ilaç yokluğunu örtbas etmenin anlamı yok. İlaçlar 6 aydır ciddi manada yok. Özellikle antibiyotikler. Buna sebep olan bazı olaylar var. Uzun zamandır ilaç yok. İlaç piyasada var diyerek örtbas edilmemeli. Bunun sorumlusu da eczacı değil. Lütfen doktor arkadaşlar da ilaç ismi değişince. Eczanelerde yoğunluk olmasının sebebi de ilaç yokluğu. Nöbetçi sayısını artırılmasıyla bu sorun da çözülmüyor. Eczacılık hizmeti sürdürülemez hale gelindi.”