İlaç fiyatlarına isyan etmişti! Dansçı Tanyeli’nin acı günü

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 9:56 am - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 9:57 am

Pankreas kanseriyle mücadele eden dansçı Tanyeli‘nin 54 yaşındaki ağabeyi kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Tanyeli geçtiğimiz günlerde ilaç fiyatlarına isyan etmişti.

Pankreas kanseriyle mücadele eden 52 yaşındaki dansçı Tanyeli annesinden sonra dün de ağabeyini kanserden kaybetti. Acı haberi Instagram hesabından duyuran Tanyeli paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Kanser işte annemden sonra 54 yaşında ağabeyimin de sebebi oldu. Aylardır mücadele eden ve her yerini saran kanser… Bugün ağabeyim de kansere yenik düştü, hakkın rahmetine kavuştu. Bir melekti, iyi bir insandı, bir başka hikayeydi ağabeyim, satırlara değil sayfalara sığmayan bir sürü acı deneyimle doluydu. Çocukluğumda dayaklar deryasında bize siper olan canım kahramanım kara yağız ağabeyim. Ruhun özgürleşti. Mekanın cennet bahçeleri olsun. Allah’ımdan niyaz ederim, dualarım duyulsun, seni çok seviyorum hoşçakal ağabeyim.”

İLAÇ FİYATLARINA İSYAN ETMİŞTİ: BİR İĞNENİN FİYATI 11 BİN TL

Pankreas kanseri tedavisi göre Tanyeli, reçetelerdeki bir iğnenin fiyatının 11 bin TL olduğunu söyleyerek isyan etmişti. Tanyeli şu ifadeleri kullanmıştı:

“Dünyada tüm kanser hastalarına ve tüm hastalıkla sınananlara Allah’ım şifa versin. İtalya’da 2 güne çok şey sığdırdık, New York basını ile röportaj yaptık, İtalyan basını ile röportaj yaptık. En hassas konu gelişen tıp dünyasında çok şükür çok gelişti, tüm devletler bizim de yüce devletimiz gibi kanser ilaçlarını karşılıyor ancak yeni çıkan yurt dışından gelen Immunity Therapy ilaçlarının bazıları inanılmaz pahalı. Bazılarının adeti 6000 euro’yu geçiyor. Tedavinin yanıt süreci, bilinmezliği de ekstra cabası. Bu da bir çoğunun elini kolunu bağlıyor. Reçetelerdeki bir iğne 11.000 TL bunun gibi bir sürü stres maalesef, bunlara dikkat çekmek, kırmadan incitmeden bir çaresi için neler mümkün?

Kanserle mücadele eden Tanyeli ilaç fiyatlarına isyan etti