İl Milli Eğitim Müdürü’nden din öğretmenlerine fişleme teklifi: Sizde numaram var…

Yayın tarihi: 19 Ocak 2021 Salı 10:42 am - Güncelleme: 19 Ocak 2021 Salı 5:44 pm

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü yazısında İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine verdiği direktifi yazdı.

 

Saygı Öztürk İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine “Sizlere telefon numaramı verdim. Ülkenin temel değerlerine saldırı olursa bilgim olsun” dedi.

İşte Saygı Öztürk’ün yazısının ilgili bölümü:

İl ve ilçe milli eğitim müdürleri, hatta okul müdürleri görevlerinde kalmalarını dini içerikli derslerin daha çok öğrenci tarafından seçilmesine bağlamış durumda. İl ve ilçe müdürleri okul müdürlerine bunun için baskı uyguluyor, yetinilmeyip bu derslerin seçilmesi için afişler asılıyor. Bakanlığın birimleri arasında eşgüdüm yok. Birbiriyle çelişen kararlar almalarında da üstlerine yok…

Öğrenci ve veliler üzerinde dini içerikli derslerin seçilmesi için müthiş baskısı kuruluyor. Bunun için müftüler, din görevlileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri de ev ev dolaşıyor.

İZMİR’DE TOPLANTI

Geçen Cuma günü İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 300 civarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeniyle telekonferans düzenledi. Yahşi, konuşmasında din eğitiminin önemine vurgu yaptı, “Sizlere telefon numaramı verdim. Ülkenin temel değerlerine saldırı olursa bilgim olsun” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’den sonra yardımcısı Mehmet Tahir Büdün söz aldı. Besmele çekti, “Cumanız hayırlı olsun” dedi ve şöyle devam etti: “Sizden, din derslerini sevdirmenizi istiyoruz. ‘İzmir din derslerine mesafelidir, seçmeli din derslerine mesafelidir’ gibi birilerinin bize biçmiş olduğu bu gömleği kabul etmiyoruz.”

Sıra Şube Müdürü Yusuf Yılmaz’a geldi. Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı gibi seçmeli dersin sıralamada son sayfalarda olduğuna dikkat çekti. Bunu veliye ve öğrenciye anlatırken listeyi öne getirmek, bu derslerin öneminden tatlı dille bahsetmek gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti:

YOL GÖSTERDİ

“Bir lisede, müdüre gidip ‘Temel dini bilgileri kaç kişi seçmiş’ diye sorarız. ‘Dört kişi seçmiş, dersi açamayız’ derlerse ‘hayır açarız’ deyip üç-dört tane daha öğrenci bulabilir, o dersi o okulda açabiliriz.”