İktidara yakın gazeteciden flaş ‘dolar’ iddiası: 7.20’lere çıkabilir

Yayın tarihi: 24 Nisan 2020 Cuma 2:59 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2020 Cuma 2:59 pm

İktidara yakın Takvim Gazetesi’nin Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, doların 7 TL’nin üzerine çıkmasını ihtimalinin yanında 6.90’a da gerileyebileceğini söyledi.

Erdem, “7 liranın üzerine çıkma gibi bir ihtimal olursa, 7.20’lik bir tehlike var. Bunun aksine 6.91’de gerileyebilir” dedi.Yeni tip korona virüs salgını sonrası küresel ekonomi olumsuz etkilendi. Türkiye’de de döviz kurlarında yükseliş yaşandı.

24 Nisan Cuma günü dolar 6.98’den işlem görmeye başladı. Doların gidişatı merak konusu olurken, ekonomistlerden dikkat çeken yorumlar da gelemeye devam ediyor.En ilginç yorumlardan birisi ise, iktidara yakın Takvim Gazetesi’nin Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, doların 7 TL’nin üstüne çıkması durumunda 7.20’yi görebileceğini söyledi.

‘7.20’LİK BİR TEHLİKE VAR’

A Haber canlı yayınında konuşan Erdem, “7 liranın üzerine çıkma gibi bir ihtimal olursa, 7.20’lik bir tehlike var. Bunun aksine 6.91’de gerileyebilir.” ifadelerini kullandı.
Erdem, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın, diğer ülke merkez bankalarıyla yaptığı swap görüşmelerini hatırlatarak, “Burada bir realize olursa yani ‘filan merkez bankasıyla görüştük derse’ ciddi bir düşüş olur, 5’li rakamları görebilir. Türkiye’ye döviz girişi olacağı açıklanırsa düşüş olur” dedi.