“İktidar seçim yaklaştıkça yeni yasaklar icat edecek”

Yayın tarihi: 23 Aralık 2022 Cuma 9:22 am - Güncelleme: 23 Aralık 2022 Cuma 9:22 am

Karar yazarı Mehmet Ocaktan “Öyle anlaşılıyor ki iktidar seçim yaklaştıkça akla hayale gelmeyecek yeni yasaklar icat etmeye devam edecek” dedi.

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, 2023 seçimleri yaklaşırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı ceza gibi yeni yasakların gelebileceğini işaret ederek “Öyle anlaşılıyor ki iktidar seçim yaklaştıkça akla hayale gelmeyecek yeni yasaklar icat etmeye devam edecek. Şimdilik bir iddia olarak dillendiriliyor ama ‘hakaret’ten aldığı ceza nedeniyle görevden alınması mümkün olmayan Ekrem İmamoğlu’na bu kez terör davası açılabilirmiş. İmamoğlu’na terörden dava açılması halinde İçişleri Bakanlığı’nın dava sonuçlanmadan görevden alma yetkisi bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Ocaktan, “Galiba şöyle bir soruyu açık yüreklilikle sormak gerekiyor; bir iktidar seçim kazanabilmek için yıllardır bu ülkede denenen ve deneyenlerin derdine asla çare olmayan ‘siyaset mühendisliği’ projelerinden medet umar hale gelir? Diyelim ki hukuk sopasıyla muhalifiniz olan siyasetçileri, akademisyenleri, iş insanlarını susturdunuz, siyasi yasaklarla adeta infaz ettiniz, hatta daha da ileri giderek yeni yasaklar icat ettiniz, iyi güzel de bu yasakçı zihniyetle övünerek mi seçim kazanacaksınız?” diye yazdı.

TELE1 gündemi belirledi! Başsavcılıktan İBB’ye terör soruşturması açıklaması