İktidar, Peker sessizliğini bozuyor mu? | GÜN ORTASI

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 3:23 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 3:42 pm

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konukları, iletişim bilimci Dr. Ali Haydar Fırat ve gazeteci Mehmet Tezkan oldu. Fırat, suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarındaki iddiaları ve iktidarın sessiz kalışını değerlendirdi.

Dr. Fırat iki ayrı tespitin yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“İlk olarak bir devlet olsaydı bunların yapılmasına zemin ve imkân verilmezdi. İkinci olarak ise, bu kadar olay ve muazzam ifşalar var. Bu mevcut iktidarın ortadan kaybolduğunu gösterir. Maliye Bakanı istifa ettiği zaman da saatlerce açıklama yapmamışlardı. Devleti yönetenler  -mesele sadece İçişleri Bakanı değil- bunun önemli bir durum olduğunu ve bu durumun kendilerini ilgilendirdiğini bilmesi gerekir. Yalanlama bile yapabilirlerdi fakat bunu bile yapamadılar” dedi.

Her iki anlamda devletin olmadığını belirten Fırat, bu olayların aslında bir kriz olmadığını; Çöküş ve çürüme olduğunu ifade etti. Her manada kokuşmuşluk yaşadığımızı da ilave eden Dr. Fırat, Türkiye’nin uyuşturucu trafiğinin dağılımını yapan bir ülke haline geldiğini söyledi.

Gazeteci Tezkan ise bu ifşa ve iddialar hakkında şunları söyledi:

“Hakikaten devlet denen bir şey kalmadı. İddiaların bir kısmı geçmişe yönelik. Gazeteci olarak biz o geçmiş olaylara tanık olduk. Peker’in bunları gündeme getirmesinin nedeni Mehmet Ağar’dır. Anlatılanlar zaman aşımına uğradı. Zaman aşımına uğramış şeyleri söylemesinin amacı da çok şey bildiğini göstermek istemesidir” dedi.

Binali Yıldırım’ın açıklamaları ile ilgili olarak da, “İnsan kandırma gibi bir açıklamaydı. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Mehmet Yakup Yılmaz defalarca Yıldırım’ın servetinin nereden geldiğini sordu. Bunlar hakikaten hangi parayla oldu? Demek ki bunun altında bir şey var” dedi.