İktidar özel hastanelere kıyamadı! Koronavirüs için ücret almaya devam edecekler

Yayın tarihi: 6 Nisan 2020 Pazartesi 8:29 am - Güncelleme: 6 Nisan 2020 Pazartesi 8:29 am

Salgın nedeniyle Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) değişikliğe gidildi. SUT değişti ancak özel sağlık kurumları Koronavirüs (Covid-19) hastalarından ücret almaya devam edecek. Buna karşılık SGK’nın Covid-19 tedavilerinde özellere ödeyeceği ücrette yaklaşık iki kat artış yapıldı.

Çin’den gelen hızlı tanı kitlerinde Koronavirüs tespit edildi. İngiltere teslimatı erteledi

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Özel hastanelerin ek ücret almaya devam edeceğini belirten Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç “Pandemi hastanesi ilan edilen özel hastaneler kamu eliyle hizmet vermelidir. Burada görev yapan hekimler ve diğer sağlık çalışanlarının ücretleri kamu tarafından ödenmelidir” görüşünü dile getirdi. Dr. Demir ve Dr. Kılıç, son duruma ilişkin şu tespit ve değerlendirmelerde bulundu:

Bakan Koca, ‘Bir kişi 16 kişiye bulaştırıyor’ dedi, uzmanlar yanıtladı: İstanbul’da problem olduğu açık

  • 04 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan SGK, SUT’da Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile; COVİD-19 olası/kesin tanılı hastaların özel hastanelerde yoğun bakım sürecinden önce ve sonra serviste yatış sürecinde yapılacak her türlü işlem/girişim/tetkik/tahlil için ilave ücret alınmamasına ilişkin bir düzenleme yapılmamıştır.
  • SUT değişikliğinde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından temin edilen antiserumlar ile ilaçların parenteral formları için SGK’nın hastanelere ödeyeceği ücrette artış yapılmıştır.
  • Sonuç olarak özel hastaneler, pandemi hastanesine dönüştürülmesine karşın herhangi bir değişiklik yapılmadığı için COVİD-19 olası/kesin tanılı hastaların yoğun bakım sürecinden önce ve sonra serviste yatış sürecinde yapılacak her türlü işlem/girişim/tetkik/ tahlil için ilave ücret almaya devam edebileceklerdir.
  • Özellikle İstanbul’da kamu hastanelerinin yoğun bakım üniteleri doluluk oranı artmasına rağmen özel hastanelerin yoğun bakım servislerini kullanmada sıkıntılar yaşanmaktadır.

‘Eve kapanan yurttaş geçmediği köprüye, yatmadığı hastaneye para ödüyor’

İSTANBUL TABİP ODASI: ‘ÖZEL HASTANE PATRONLARI KORUNDU’

İstanbul Tabip Odası da yaptığı açıklamada “SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’le hastalar değil, özel hastane patronları korunmuş oldu” dedi.

Sağlık çalışanlarının moral dansı sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı