“İktidar kendi yetersizliğini gençleri suçlayarak kapatıyor”

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 8:50 am - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 8:50 am

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik katıldığı programda iktidar yanlılarının gençler için sarf ettiği ‘iş beğenmiyorlar’ söylemine tepki gösterdi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik TV5’te Esra İnce’nin sunduğu Perde Arkası programına konuk oldu. Diğer muhalefet partilerinin de gençlik örgütlenmelerinin başındaki isimlerin katıldığı programa, Gençosman Killik’in iktidar yanlıların ‘gençler iş beğenmiyor’ söylemine verdiği tepiki damga vurdu. Killik ” İktidar kendi yetersizliğini gençleri suçlayarak kapatmaya çalışıyor. Tabi ki biz bu söylemi ciddiye bile almıyoruz. Gençlerin tamamı da bu noktada ciddiyetsizliğin farkında.” ifadelerini kullandı.

CHP’li gençlerin ‘kul hakkına girdiniz’ paylaşımına AKP sessiz kaldı

İşte CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik’in sözlerinin satır başları:

Gençlerin işsizlik probleminin dışında mevcut işleriyle de alakalı bir çok problemi var. Türkiye’deki insanların iş standartlarıyla da ilgili sıkıntıları olduğu için, iş beğenmeme noktasındaki tavır aslında hakkettiklerinin karşılığını alamamaktan kaynaklanıyor.

“GENÇLERİ SUÇLUYORLAR”

Siz bir öğretmeni atamadığınız zaman onu pazarcı yapmaya çalışırsanız, otomatik olarak o insan aldığı eğitimden de kaynaklı olarak bunu beğenmez ve bu noktada kendisini verimli de hissetmez. Biz insanları verimli hissetmedikleri işlerde çalışmaya zorlayarak da Türkiye’ye ihanet etmiş oluyoruz. Çünkü devlet bu insanları yıllarca büyük imkanlar harcayarak eğitiyor ve belli bir noktada nitelik de kazandırıyor. Sonra siz yıllarca nitelik kazandırdığınız bu insana başka bir iş yapma zorunluluğu koyuyorsunuz ve bu insanlar da bu zorunluluğa karşı çıktıklarında onları iş beğenmemekle suçluyorsunuz. Bu çok samimi bir yaklaşım değil. İktidar kendi yetersizliğini gençleri suçlayarak kapatmaya çalışıyor. Tabi ki biz bu söylemi ciddiye bile almıyoruz. Gençlerin tamamı da bu noktada ciddiyetsizliğin farkında.

“HALKA NELER YAPABİLİRLER SİZ DÜŞÜNÜN”

O kapıları demir zincirlerle kapatarak Ana muhalefet partisi liderini içeri almadılar. Almadıkları bina Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kurumu. Türkiye’de demokrasinin geldiği noktayı da özetleyecek şekilde, o kapıları ana muhalefet partisi liderini kapatıyorlar, halka neler yapabilirler siz düşünün.
O insanlar aylarca yıllarca o sınavlara hazırlanıyorlar. Siz bu insanları bir yakını bir tanıdığı olmadığı için eliyorsunuz. Bu insanların hayallerini engelliyorsunuz. Bu noktada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun o insanların dramını sahiplenmesi kadar normal bir durum yok.

Siz o insanları elediğinizde bunu onlara hukuki bir şekilde mantıklı bir şekilde izah etmeniz gerekiyor. Bu açıklamaları da yapmadıkları için ana muhalefet partisi lideri de bir açıklama yapılması için kapılarına gidiyor fakat yüzleri olmadıkları için de o açıklamaları yapmıyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu orada kendisi için bir açıklama beklemiyor. Açıklamayı mağdur edilmiş bu ülkenin gençleri adına beklediği için. O nokta da mağdur edilmiş her insan kendi hakkını savunan birini gördüğü için bir ilgi ve destek sunuyorlar. İnsanlar da tüm muhalefet partilerinin kendi sorunlarına çözül bulacaklarına inanıyorlar. Özellikle de gençlerdeki değişim isteği bu iradeden kaynaklanıyor.

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ”

Biz illerimizde mülakat mağduru gençlerimizle bir araya geliyoruz. Gençlik Kollarımızın da hazırlayacağı bir rapor var. Bu arkadaşlardan edindiğimiz bilgilere göre bir rapor hazırladık ve bunu Türkiye’nin gündemine sunacağız
Genel Başkanımız bu işin takipçisi. Bu arkadaşlarımızın hukuki süreçleri içinde de partili avukatlar olarak da destek vereceğiz. Meclis gündeminde bu konular milletvekilleri tarafından sıklıkla dile getirilecek. Bir yandan hukuki mücadelesinde, bir yandan da Türkiye gündeminde siyasal olarak yer alması noktasında, parti olarak üzerimize düşen her noktada arkadaşlarımızın arkasında duracağız