İktidar kamuya ait taşınmazları tek tek elden çıkarıyor

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 8:14 am - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 8:14 am

Kamu taşınmazları tek tek satışa çıkarılıyor. Resmi Gazete’de 24 ayrı özelleştirme kararı yayımlandı. Toplam 258 bin 187 metrekare arsa 130.4 milyon liraya satıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, devlete ait çok sayıda taşınmazı satışa çıkardı. Resmi Gazete’de yayımlanan listede, İstanbul, Ankara, İzmir, Malatya, Yalova, Kırşehir ve Gaziantep’te Hazine, Sümer Holding ve Şeker Fabrikaları’na ait 24 taşınmaz ihale edilerek satıldı.

Şeker Fabrikaları ve Sümer Holding’e ait toplam 258 bin 187 metrekare arsa 130.4 milyon liraya verildi.

SATILAN KAMU TAŞINMAZLARI

Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi’ndeki taşınmazın 10 milyon 500 bin lira bedelle en yüksek teklifi sunan İsmail Ertan Ortak Girişim Grubu’na satılması kararlaştırıldı. Aynı kuruluş adına kayıtlı Ordu’nun Ünye ilçesi Kaledere Mahallesi’ndeki taşınmazların bir bütün halinde 6 milyon 250 bin lira bedelle Yusuf Dalar’a satışına onay verildi.

Muş’un Bulanık ilçesi Zafer Mahallesi’ndeki mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı taşınmazlar ile üzerindekilerin bir bütün halinde 6 milyon 100 bin lira bedelle en yüksek teklifi sunan Şahin Topçu’ya satışı onaylandı.

Yalova’nın merkez ilçesi Kazımiye Mahallesi’ndeki Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmaz 6 milyon 50 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Akdemir İnşaat İthalat İhracat Madencilik Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.’ye satıldı. Aynı mahalledeki bir başka taşınmaz ise 3 milyon 500 bin lira bedelle en yüksek teklifi sunan Sara Akyürek Bulut’a satıldı.

Yine Maliye Hazinesine kayıtlı Yalova’nın Çiftlikköy ilçesi Çiftlikköy Mahallesi’ndeki taşınmazlar bir bütün halinde 5 milyon 800 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Ahmet Mert Özçelik’e satılırken, Kırşehir’in merkez ilçesi Kındam Mahallesi’ndeki taşınmaz ise 3 milyon 650 bin lira bedelle en yüksek teklifi sunan Selahattin Polat’a satıldı. Aynı mahalledeki bazı taşınmazların da 3 milyon 120 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Süleyman Demir’e satılması kararlaştırıldı.

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesi Balışeyh Mahallesi’ndeki mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı taşınmazlar bir bütün halinde 2 milyon 520 bin lira bedelle en yüksek teklifi sunan Bildik Zahirecilik Nakliye Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.’ye satıldı.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Atmalı Mahallesi’ndeki Maliye Hazinesine kayıtlı taşınmaz 1 milyon 650 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Biktaş Yapı AŞ’ye satıldı.

İzmir’in Ödemiş ilçesi Birgi Mahallesi’ndeki TTA Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı taşınmaz ve üzerindeki yapı 750 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren İsmail Aydoğan’a satıldı.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Virancık-İmar Mahallesi’ndeki mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmaz 5 milyon 210 bin lira, bir başka taşınmazın da 7 milyon 210 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Özgür Atasu’ya satıldı. Aynı mahalledeki taşınmazlardan biri 4 milyon 900 bin liraya Erdal Çalışkan’a, diğerinin 4 milyon 110 bin liraya Ahmet Ünal’a, bir diğeri de 4 milyon 100 bin liraya Baki Hakan Koçak’a satıldı.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi’ndeki kuruma ait taşınmazlar bir bütün halinde 4 milyon 750 bin lira bedelle en yüksek teklifi sunan Kemalettin Çoşkun’a satıldı.
Aynı mahalledeki taşınmazlar ise bir bütün halinde 4 milyon liraya Yasin Ayhan Gürel’e, bir başka grup taşınmazın 3 milyon 300 bin liraya Ali Olcay’a, bir diğer grup taşınmazın da 2 milyon 500 bin liraya Mustafa Hayri Arıkan’a satıldı.

Ankara’nın Mamak ilçesi Nenek Mahallesi’ndeki Maliye Hazinesine kayıtlı taşınmaz 2 milyon 900 bin lira bedelle en yüksek teklifi sunan Kadriye Kırlangıç’a satıldı. Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Kızılcaşar-İmar Mahallesi’ndeki taşınmazlar ise bir bütün halinde 10 milyon 500 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Özsal İnşaat Taahhüt ve Nakliye Sanayi Ticaret AŞ’ye satılması onaylandı. Aynı mahalledeki bir diğer taşınmazın 4 milyon 100 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Yasin Ayhan Gürel’e satıldı.

Resmi Gazete’deki HSK kararını duyuran 257 habere erişim engeli! TRT ve AA da var