İkizdereliler iş makinalarını ağaçlarda bekliyor

Yayın tarihi: 28 Nisan 2021 Çarşamba 9:52 am - Güncelleme: 28 Nisan 2021 Çarşamba 10:02 am

Rize İkizdere’de yapılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının direnişi sürüyor. İkizdereliler, bu sabah iş makinalarından önce davrandı, talanı önlemek için ağaçlara çıktı.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat’ın biyolojik çeşitliliği nedeniyle koruma altında olan Rize İkizdere’de bulunan İşkencedere Vadisi’nde yapmak istediği taşocağı için yol açma çalışmaları başladı. Yöre halkı yapılmak istenen taş ocağına karşı direniş başlattı. Jandarma korumasında devam eden çalışmalara karşı direniş sürüyor.

Kazdağları İstanbul Dayanışması’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre İkizdereliler, bu sabah iş makinasından önce davrandı, iş makinelerini kesilmek istenen ağaçlara çıkarak bekledi.

DAVA SONUCU BEKLENMEDİ

İşkencedere Vadisi dünya genelinde koruma altındaki 200 vadi arasında yer alıyor. Ancak Cengiz Holding tarafından işletilecek taş ocağı için, köylülerin tepkisine rağmen jandarma korumasında dozerlerle vadide yol açılıyor. Yol çalışması sırasında dozerlerle ağaçlar sökülürken, ağaçlardaki arı kovanları da yere düştü.

Öte yandan şirket, köylülerin açtığı yürütmenin durdurulması davasının sonucunu beklemeden çalışmaları yürütüyor. Taş ocağının açılacağı yer ise hem çay alanı hem bal üretim alanı hem de yerleşim alanı. Köylerin suyunun geldiği dere ve evler bu vadide bulunuyor.

FOTOĞRAFLAR: Eren Dağıstanlı

İkizdereliler Cengiz İnşaat’a direniyor: Allah belanuzu versin…