İkizdereliler direniyor: Artık sadece Cengiz’i bilgilendiriyorlar bu ülkede

Yayın tarihi: 26 Nisan 2021 Pazartesi 3:57 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2021 Pazartesi 3:57 pm

İşkencedere Vadisi’nde  yapılmak istenen taş ocağına karşı direnen İkizdere Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı İsmet Ekşi, “Eskiden bir halkı bilgilendirme toplantısı olurdu şimdi sadece Cengiz’i bilgilendiriyorlar bu ülkede.” diye isyan etti.

Rize’nin İkizdere İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı köylülerim direnişi sürerken İkizdere Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı İsmet Ekşi Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu.

“Sanki vatandaşlar yatırımlara karşıymış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar ama İkizdere halkı yatırımlara karşı değil.” diyen Ekşi, 3 kilometre uzaklıktaki taş ocağını hatırlatarak “Bu vadiyi yok etmek istiyor” dedi.

Direnmeye devam edeceklerini belirten Ekşi, “Boş kalan lisansı alıyor, nerede bir su akıyor ‘Al sana bir lisans git oraya’. Eskiden bir halkı bilgilendirme toplantısı olurdu şimdi sadece Cengiz’i bilgilendiriyorlar bu ülkede.” ifadelerini kullandı.

“TAŞ OCAĞI İSTEMİYORUZ”

Direnişçi bir kadın “Suyumuzu hiç ettiler, hayvanlarımız susuz kaldı. Ne yemek yaptık ne ekmek hiçbir şey yapmadık direniyoruz. Taş ocağı olmasını istemiyoruz.” diye isyan ederken bir başka kadın da “İstemiyoruz taş ocağı, evlerimiz var, tapulu yerlerimiz var ama hiç bize sormadan taş ocağı yapıyorlar.” dedi.