İkizdere direnişçisi Dursun Baş, terör örgütü propagandası suçlamasıyla gözaltına alındı

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 2:20 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 2:25 pm

İkizdere’de direnen Dursun Baş’ın mahkeme kararı ile evi arandı ve ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla gözaltına alındı.

İkizdere’de yaşam alanlarını korumak için direnen İkizderelilerden Dursun Baş’ın mahkeme kararı ile evi arandı ve gözaltına alındı. Kadınlar jandarmaya tepki gösterdi. Dursun Baş’a ise ‘terör örgütü propagandası’ suçlaması yöneltildiği öğrenildi.

 

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz Baş’ın gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Dursun Baş şu an adliyede. Savcılığa ifade verilecek. Gerekçe olarak, ‘örgüt üyeliği’ gösterilmiş durumda. Vatandaşların kendi coğrafyasını korumak için yapmış oldukları direnişi etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar. Yüzlerce jandarma günlerdir alanda görev yapıyor. Olaylarla hiçbir ilgisi olmayan insanlar da suçlanıyor. Jandarma, savcılık kararı olduğunu söyleyip yurttaşların evlerine baskınlar düzenleyip hem telefonlarına hem de bilgisayarlarına el koyuyor. Evde ders çalışan öğrencilerin de olduğunu biliyoruz. Bu bir anlamda öğrencilerin eğitim hakkını da ellerinden alınmasıdır” ifadelerini kullandı.

Dursun Baş, Cengiz Holding’e böyle seslenmiş:

Dursun Baş cezalara tepki gösterirken şöyle seslenmişti: “Bu alanlar bizim evimizden bahçemize, çaylığımıza işimize gittiğimiz alanlar. Yani, başka bir yol yok. Herkes tarlasına, bağına bahçesine gitti o yollardan. İnsanlar bu eyleme gitmenin dışında da hep sokaktaydı zaten. Ama sadece eyleme gidenlere ceza kesilmiş. Kaymakamın yaptığı toplantılar var, Bakan geldi onun gelişinde toplananlar var… Onlara ceza yok. Sadece bize. Devlet sanki olmuş Cengiz.”