İkiz amiraller için Balyoz bitmedi: Yüzümüze bakamıyorlar

Yayın tarihi: 25 Ocak 2019 Cuma 6:46 am - Güncelleme: 25 Ocak 2019 Cuma 6:46 am

2010’da başlayan ‘Balyoz davası’ sürecinde Deniz Kuvvetleri’nin en parlak isimleri de kendilerini bir anda hapiste buldu. 2014’te tahliye olduklarında çoğu emekli edilmişti. Şimdi mağduriyetlerine karşı hukuk mücadelesi içindeler. Birlikte yargılanıp hapis yatan amiraller Hasan ve Hüseyin Hoşgit de “Bizi yargılayan hâkimlerin, Mehmet Baransu’nun duruşmalarına gittik, yüzümüze bakamıyorlar” diyor.

HASAN ve Hüseyin Hoşgit, 1 Ocak 1950 doğumlu. İkisinin de hayali bahriyeli olmaktı. Önce Deniz Harp Okulu’nu, sonra Harp Akademisi’ni bitirdiler. 90’lı yılların başında biri Turgut Reis gemisinde, diğeri Yavuz gemisinde komutanlık yapıyordu. Başarılı subaylardı. Hasan Hoşgit 1998’de, Hüseyin Hoşgit ise 1999’da amiralliğe terfi etti. Hasan Amiral Akdeniz Bölge Komutanı; Hüseyin Amiral de Ege Deniz Bölge Komutanı oldu.

PEŞ PEŞE SANIK OLDULAR

20 Ocak 2010’da Taraf gazetesinde çıkan haberin ardından Balyoz soruşturmaları başladığında iki kardeş amiralin yolu bu kez savcılıkta kesişti. Sonradan birçok ekleme ve çıkarmaların yapıldığı tespit edilen Balyoz belgelerinde onların da adı geçiyordu. Savcılığa çağrıldılar. İfadelerini verdiler. Suçlamaları kabul etmediler. 236 ismin yer aldığı, 968 sayfalık iddianame hazırlandığında biri 96, diğeri 97 numaralı sanık oldu. Davanın Silivri’de 16 Aralık 2010’da görülen ilk duruşmasına da birlikte gelip yan yana oturdular. Tutuksuz yargılandıkları duruşmalar boyunca hem arkadaşlarını hem de kendilerini savundular.

Haberin devamı için tıklayın