İkinci Seçil Erzan vakasında iki kişi adli kontrolle serbest

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 8:26 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 8:26 pm

İzmir’de Karşıyaka Spor Kulübü’nün 3 yöneticisi ile 4 iş insanını 250 milyon lira dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Hatice Ö. ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. adli kontrolle serbest bırakıldı.

İzmir’de yaşanan ikinci Seçil Erzan vakasında soruşturma sürüyor. Soruşturmada döviz bürosu sahibi S.Ç.’nin tutuklanmasının ardından operasyon kapsamında banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. da ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınıp emniyete götürüldü.

SERBEST BIRAKILDILAR

Polisteki işlemlerinin ardından banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. da bugün adliyeye sevk edildi. Her iki şüphelinin de ifadesinde suçlamaları kabul etmediği, bir personel olarak rutin görevlerini yaptıklarını ve herhangi bir usulsüzlüğe karışmadıklarını söylediği bildirildi.

E.Y. ve A.A. çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

MAĞDUR SAYISI 10’A ÇIKTI

Öte yandan, soruşturma kapsamında şüphelilerin dolandırdıkları kişi sayısının 10’a, elde ettikleri para miktarının da 300 milyon dolara çıktığı belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen şube müdürü Hatice Ö’nün yüksek güvenlikli psikiyatri kliniğinde tedavisine devam edildiği, bankada da müfettişlerin incelemesinin sürdüğü ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 iş insanı ile Karşıyaka Spor Kulübünün 3 yöneticisinin dolandırıldıkları şikayeti üzerine, özel bir bankanın Bornova şube müdürü Hatice Ö. ve Karşıyaka’daki bir döviz bürosu sahibi S.Ç. hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “zimmet” iddiasıyla soruşturma başlatmış, 27 Haziran’da 2 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, döviz bürosu sahibi S.Ç’yi Karşıyaka ilçesindeki iş yerinde yakalamış, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Hatice Ö’nün ise aşırı ilaç kullanımı nedeniyle rahatsızlanarak bir hastaneye başvurduğu belirtilmişti.

Hatice Ö’nün mağdurlardan bazılarına “kur korumalı mevduat ile altın hesabında değerlendireceğini”, bazılarına ise “fiziki altın alacağını” söyleyerek topladığı parayı döviz bürosuna aktardığı iddia edilmişti. Şüphelilerin 5 kişiyi 200 milyon lira dolandırdığı öne sürülmüştü.

Öte yandan, Hatice Ö. ile döviz bürosu sahibi S.Ç’nin tüm mal varlıklarına el konulmuştu.

‘İkinci Seçil Erzan’ vakası! Mal varlıklarına el konuldu, bir tutuklama

Kaynak: AA