İkinci Seçil Erzan vakası! Polis Denizbank şubesinde dijital materyallere el konuldu

Yayın tarihi: 28 Haziran 2024 Cuma 2:38 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2024 Cuma 3:31 pm

Denizbank’ın İzmir Bornova şubesinde müdür Hatice Ö.’nün yüksek faiz vaadiyle Karşıyaka300 milyon TL topladığı ileri sürülmüştü. Polis bugün şubede arama yaptı. Polis şubedeki dijital materyallere el koydu.

Muslera, Arda Turan, Semih Kaya gibi tanınan futbolculardan milyonlarca lira vurgun yapan Seçil Erzan vakasının bir benzeri İzmir’de yaşandı. Denizbank’ın  İzmir Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.’nün yüksek kar vaadiyle 300 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edildi. Ayrı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Altyapı yöneticisi olan Hatice Ö’nün dolandırdıkları arasında 2 Karşıyaka Spor Kulübü üyesinin de olduğu iddia edildi.

Yine Denizbank bu kez İzmir’de! Bir Seçil Erzan vakası daha

DİJİTAL MATERYALLERE EL KOYDU

Hatice Ö. hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından, polis banka şubesinde arama yaptı. Seçil Erzan olayına benzetilen milyonluk vurgun olayıyla ilgili ekipler, dijital materyellere el koydu.

NE OLMUŞTU?

Denizbank İzmir Bornova şubesinin müdürü, aynı zamanda da Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Altyapı Şube Başkanı Hatice Ö., iddiaya göre 2’si kulüp yöneticisi toplam 5 kişiden yüksek kar vaadiyle para topladı. Karşıyaka’da bir döviz bürosu işleten S.Ç. adına para topladığının belirlenmesinin de ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), konuyla ilgili inceleme başlattı.

Yürütülen çalışmalarda, İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma yürütürken, banka yönetiminin şubeye müfettiş gönderdiği ve şubenin geçici olarak kapatıldığı öğrenildi.

Hatice Ö. ve Karşıyaka’daki bir döviz bürosu sahibi S.Ç. hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “zimmet” iddiasıyla gözaltı kararı verildi.

Polis, döviz bürosu sahibi S.Ç.’yi Karşıyaka ilçesindeki iş yerinde gözaltına aldı. Şüpheli ifadesi alınmak üzere Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Kaynak: TELE1