İkinci Kabataş yalanı da çöktü… TRT mağdur gibi gösterdi ‘işin aslı’ başka çıktı

Yayın tarihi: 9 Şubat 2021 Salı 10:40 am - Güncelleme: 9 Şubat 2021 Salı 10:41 am

Kadıköy’de düzenlenen Boğaziçi protestolarında TRT Haber’in ‘eylemciler arbedede zor anlar yaşayan yaşlı bir kadını kurtarmak isteyen üç genci darp etti.’ diye tanıttığı şahısların o gece kör kütük sarhoş oldukları ve Boğaziçili öğrencileri darp ettikleri ortaya çıktı.

Boğaziçi direnişine destek için 2 Şubat’ta Kadıköy’de düzenlenen eylemler polis saldırıları sonucunda geniş bir alana yayılarak saatler sürmüş, çok sayıda kişi bu saldırılarda yaralanmıştı.

Gün sonunda yaralananlar arasında bir de eylemcilere saldıran sivil şahıs vardı. TRT’de bu şahsın ve o gün yanında bulunan arkadaşlarının anlatımları üzerinden bir haber yayımladı. Emniyet Genel Müdürlüğü de resmi Twitter hesabından “İşin aslı” notu ile bu haberin videosunu paylaştı.

Kabataş provokasyonunun yalan olduğu kanıtlandı

İşin aslını anlattığı iddia edilen habere göre, “Kadıköy’de, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere destek için toplanan bir grup, arbedede zor anlar yaşayan yaşlı bir kadını kurtarmak isteyen üç genci darp etti.”

TRT’ye konuşan şahıslardan biri “Bir tane yaşlı babaanneyi hırpalıyorlardı. Biz onu arbedenden çıkarırken oradaki şahıslar ‘sivil polis, öldürün’ diye yaklaşık bir 15-20 kişi saldırmaya başladı” diyor. Bir diğeri de ekliyor: “Arkadaşımızın kafasına alkol şişesiyle vurdular. O an şoka döndük.”

SALDIRIRKEN DAYAK YEDİLER, SALDIRMAYA DEVAM ETTİLER

Sendika.org’un haberine göre; işin aslı pek de TRT’nin haberindeki gibi değil. O gün Kadıköy’deki eylemi takip eden gazetecilerden Sendika.Org muhabiri Murat Bay, “Ortada ne dedikleri gibi yaşlı teyze vardı ne de alkol şişesi. Bu şahıslar dağılan eylemcilere sataştıkları için dayak yemişler.

Biz arbede yaşandığını görünce bir başka muhabir arkadaşla olay yerine gittik. TRT’nin videosunda konuşan uzun şahıs bize de saldırmaya çalıştı. İki yumruk salladı ama isabet ettiremedi. Yerde de cam kırıkları vardı ama bira değil soda şişesiydi” dedi.

Bay’ın aktarımına göre 20.00’dan sonra eylemciler sokağa çıkma yasağı başlamadan evlerine ulaşmak üzere rıhtıma doğru parçalı gruplar halinde yürüyordu. Her yerde polis araçları vardı.

Eylemciler dağılırken bir başka gazeteci arkadaşıyla karşılaşan Bay, Söğütlüçeşme Caddesi’nde Halkbank Şubesi önünde bir koşturmaca olduğunu görünce birlikte o yöne gitti. Yerde birkaç kişi vardı, polis enselerine basmış gözaltına alıyordu. Orada yüzü kan içinde bir yaralı daha vardı.

Yanında TRT’nin haberinde de görülen uzun boylu arkadaşı vardı. Bu şahıs gazetecilere saldırdı, iki yumruk salladı ama isabet ettiremedi. Etrafa küfredip duruyorlardı. Olay yerinde yaşlı teyze yoktu.

Gazeteciler gözaltına alınanları çekmeye devam etti. Yerde cam şişeleri vardı ama bunlar soda şişesi kırıklarıydı.

Bay, olay yerindeki görgü tanıklarının bu şahıslar hakkında, “Polis kimi yerde dağılan eylemcileri kovalıyordu. Bunlar da polisten kaçan kitleye sataştılar. Bunun üzerine arbede yaşandı” dediklerini belirtiyor.

ALİ ŞEKER PAYLAŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Şeker TRT Haber’in röportaj yaptığı üç şahsın o gece çekilen görüntülerini paylaştı. Görüntülerde yandaş medyanın mağdur gibi gösterdiği şahısların Boğaziçili öğrencileri darp ettiği ve sarhoşluktan ayakta zor durdukları görüldü

TUNCA ÖĞRETEN: “BURUNLARININ UCUNU GÖREMEYECEK KADAR SARHOŞTULAR”

O gün bu şahısların tedavi gördüğü acil serviste bulunan gazeteci Tunca Öğreten de EGM’nin TRT haber videosu paylaşımını alıntılayarak, “Numune Hastanesi acil servisinde bu arkadaşlara müdahale edilirken, gözünden plastik mermi ile vurulan Kazım Kızıl ile biz de oradaydık.

Aynı müşahede odasında yarım saat geçirdik. Nasıl darp edildiler bilmiyorum ama bu arkadaşlar, burunlarının ucunu göremeyecek kadar sarhoştu” diye yazdı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

TRT Haber’in paylaşımını kaynak olarak gösteren EGM paylaşımında ‘işin aslı’ yazınca tepki aldı