İkinci eş çağrısı yapan eski başhekim Ali Edizer hekimlerin grevine tepki gösterdi

Yayın tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba 12:43 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba 12:43 pm

TBMM Genel Kurulu’nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine grev kararı alan sağlık çalışanları Türkiye’nin dört bir yanında işi bıraktı. Görevine yeniden alınan ve erkeklere çok eşliliği tavsiye eden GATA eski Başhekim Yardımcısı Ali Edizer ise sağlık çalışanlarının grevini eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine Türk Tabipleri Birliği (TTB) tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde grev kararı aldı. Hekimler bugün tam gün sürecek olan grevde aciller dışında sağlık hizmeti sunmayacaklar.

“BAŞLARIM GREVİNİZE”

Öte yandan, medeni hukuku hedef alan ve çok eşliliği savunan sözleriyle gündeme gelen GATA eski başhekim yardımcısı Ali Edizer, hekimlerin grevini eleştirdi.

Edizer, sosyal medya hesabından “Başlarım grevinize! Biz işimizin başında, görevimizdeyiz” mesajını paylaştı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ali Edizer, GATA’da başhekim yardımcısı olarak görev yaparken, sosyal medya hesabından erkeklere, “İkinci eşi de alın” çağrısında bulunmuş ve “Sorsan, ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyette tekeşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” gibi mesajlar paylaşmıştı. Bu paylaşımları üzerine 5 Ekim 2020’de görevden alınan Edizer’in, 9 Mart 2021’de Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığı ortaya çıkmıştı. Edizer, alındığı görevine yeniden geri döndü.