İkinci el otomobil satışında Volkswagen sürprizi

Yayın tarihi: 17 Kasım 2021 Çarşamba 2:00 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2021 Salı 5:50 pm

Türkiye’de ikinci el otomobil satışında bazı araçlar ön plana çıkmayı başardı. Ekim 2021 kazananı sonunda belli oldu. Araç fiyatları her ne kadar artış gösterse bile yine de vatandaşlar bunu bir yatırım olarak görüyor.

Bu nedenle Türkiye’de emlak ve otomobil en fazla tercih edilen yatırım araçları arasında yer alıyor.

Türk lirasının değer kaybetmesi ile birlikte bunun olumsuz etkilerinden kurtulmak isteyen vatandaşlar otomobil almaya çalışıyor. Ekim ayında Türkiye’de vatandaşların en fazla aldığı ikinci el otomobil Volkswagen oldu. Satış rekorları kırmayı başaran bu marka Passat modeli ile ön plana çıkıyor.

ikinci el otomobil

Yapılan araştırmalara göre Volkswagen Passat aracının ortalama satış hızı yaklaşık olarak 28 gün. Yani ilana çıkan bu modeller yaklaşık olarak 28 gün içerisinde satılıyor. İkinci el araçlarda ortalama satış hızı ise 33 gün. Yani bir araç ortalama olarak 33 gün içerisinde satılabiliyor.

 

Ekim 2021 tarihinde en fazla tercih edilen ikinci araç ise Renault oldu. Özellikle Renault Clio büyük bir rağbet gördü. Yine aynı şekilde Renault Megane en fazla tercih edilen araçlar içerisinde yer alıyor. Volkswagen Passat modellerinde Ekim 2021 tarihinde 4954 satış gerçekleştirildi. İkinci el satışında böylece bu model ilk sıraya yerleşti.

Otomobil alım gücü rekor düzeyde düştü: Yeni rapor açıklandı

Türkiye’de en fazla tercih edilen diğer otomobil modelleri ise Toyota Corolla, Opel Astra ve Fiat egea oldu. Bu araçlar genellikle hızlı bir şekilde satıldı.