İkinci el otomobiller için kötü haber geldi

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2021 Salı 7:00 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2021 Pazartesi 12:25 pm

Türkiye’de sıfır otomobillerden alınan özel tüketim vergisi fiyatları çok ciddi oranda artırıyor. Bu tür araçların fiyatlarındaki artışlar nedeniyle ikinci el otomobillerde de benzer yükselişler ortaya çıkıyor. Yaşanan bu fiyat artışları son olarak tüketiciyi olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle son dönemlerde döviz fiyatlarındaki artış bunu daha beter hale getirdi.

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık çok kötü bir haber verdi. Satışların genel olarak iyi olduğunu ve kesinlikle düşüş beklemediklerini ifade etti. İkinci el araçlarda yaşanan talep artışı fiyatların aşağı yönde hareket etmesini engelleyecek.

Hakan Yanık tarafından yapılan açıklamaların devamında işlerin iyi durumda olduğu söylendi. Fiyatların yükselmesi nedeniyle işlerin bazen sekteye uğrasa bile yine de iyi gittiğini ifade etti. Özellikle galericiler fiyatların artışından kesinlikle mutlu değil.

ikinci el otomobil

 

Yapılan açıklamalarda 50 bin liraya alınan aracın 55 bin liraya satıldığı ifade edildi. Ancak oto galericiler 57 bin TL’ye araç bulduklarını söyledi. Yani sattıklarından daha yüksek fiyatlarla alış yapmak zorunda kalıyorlar. Bu durumda ortaya her iki tarafı mağdur eden bir tablo çıkıyor.

Otomobillerde ÖTV fiyatları artacak mı: Toyota açıklama yaptı

Ayrıca yapılan açıklamalarda bayram öncesi veya yaz gibi dönemlerde kesinlikle fiyatların azalmayacağı söylendi. Böylece araç almak için yaz aylarını bekleyenler için olumsuz bir tablo ortaya çıktı. Peki sizce ikinci el araç fiyatlarının bu kadar artmasının nedeni ne? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.