İkinci el otomobil fiyatları düşecek mi?

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 8:48 pm

Sıfır otomobil fiyatları her ay en az bir kere zamlanırken, kimi zamanlarda bu sayı ikiye hatta üçe bile çıkabilmekte. Tabi sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan bu artışın ikinci el otomobil fiyatlarına yansımayacağı da düşünülemez.

 

Bununla birlikte özellikle tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılardan dolayı, zaman zaman ikinci el bir aracın aynı model ve donanımdaki sıfır versiyonundan daha pahalıya satıldığı bile oluyor. İşte bu konulara ilişkin bir açıklama yapan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, çare olarak ikinci el araç ithalatını önerdi.

 

İkinci el otomobil

Erkoç tarafından yapılan açıklamada, ikinci el araç ithalatı uygulamasının geçtiğimiz yıllarda da uygulandığını ve piyasa için güzel bir geçici çözüm olduğunu hatırlatarak, aynı uygulamanın yeniden gündeme alınması gerektiği ifade edildi.

 

Erkoç, ithal araçlardan alınması gereken tüm vergiler alınarak ve yaş olarak da 3 yaş ile sınırlı tutularak yapılacak ikinci el araç ithalatının hem piyasadaki araç tedarik sıkıntısını ortadan kaldıracağını hem de piyasada oluşacak arz fazlası nedeniyle fiyatların geri gelmeye başlayacağını savundu.

Öte yandan açıklanan verilere göre Ocak-Haziran ayları arasında ülke genelinde toplam 3 milyon 166 bin 964 adet ikinci el araç satılırken, bu sayı geçtiğimiz yılın aynı döneminde 2 milyon 347 bin 440 adet olarak gerçekleşmişti.

Galaxy A04s özellikleri kesinleşti