İkinci el eşya sitelerinde büyük oyun

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2021 Perşembe 5:47 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2021 Perşembe 5:47 pm

Pandemi ile birlikte artan internet satışları, dolandırıcılığı da arttırdı. 2’nci el satışa sunulan saati almak için istenilen bedeli banka hesabına gönderdikten sonra satıcıya ulaşamayan Ömer Akkuş, savcılığa giderek şikayetçi oldu.

Saat koleksiyoncusu, 31 yaşındaki 2 çocuk babası Ömer Akkuş, 2’nci el alış verişi yapılan cep telefonu uygulamasında gördüğü saati beğendi. Akkuş, satıcıyla irtibata geçerek, saat için 500 lirada anlaştı. Kendisine verilen hesap numarasına parayı havale etti. Kargoya verildiği söylenen saat bir türlü kendisine gönderilmeyen Akkuş, bir daha satıcıya ulaşamadı. Dolandırıldığını anlayan Ömer Akkuş, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek, suç duyurusunda bulundu. Akkuş, “İkinci el ürün satan platformlar var, o platformlar üzerinden saat araştırdım geçtiğimiz günlerde. Beğendiğim bir saati, satana sordum. O da bana saatin orijinal olduğunu, parayı attıktan sonra saati kargoyla göndereceğini söyledi. ‘Kargoya gidiyorum ödemesini yaparsan saati kargolayacağım’ dedi 500 lirayı hesabına havale ettim. Bir daha haber alamadım” diye konuştu.

“BİR BARDAK SU İÇİLİR”

İnternet satışları üzerine konuşan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu “İkinci el alışveriş yapmak tüketicinin kumar oynamasından farksız. Bu şekilde yapılan alış verişlerin yarıya yakını hüsranla sonuçlanıyor. O ödediği bedelin üzerine halk deyimiyle bir bardak su içmek zorunda kalıyor” dedi.