İkili karşı karşıya geldi! Elon Musk’tan Zuckerberg’e kafes dövüşü daveti

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 4:49 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 4:49 pm

Twitter’ı satın aldıktan sonra platformda yaptığı yenililiklerle adından sıkça bahsettiren Elon Musk, Meta’nın sahibi ve Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ile sosyal medyada karşı karşıya geldi. Musk, Zuckerberg’e “Kafes maçına hazırım” ifadesiyle seslendi.

SpaceX, Tesla ve Twitter’ın sahibi olmasının yanı sıra dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, Facebook’un kurucusu ve Meta şirketinin sahibi Mark Zuckerberg ile sosyal medyada karşı karşıya geldi.

Twitter’a rakip olabilecek bir platform kurma hazırlığında olduğu iddia edilen Mark Zuckerberg, bu platforma ‘Threads’ ismini verecek. Musk, söz konusu söylentilerle ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla suskunluğunu bozdu. Musk, böyle bir platformun piyasaya sürülmesiyle dünyanın başka seçenek olmaksızın Zuckerberg’in parmağının altına gireceğini savundu.

Elon Musk’a kötü haber! Twitter’a 250 milyon dolarlık dava

“KAFES MAÇINA HAZIRIM”

Musk’ın paylaşımı üzerine bir Twitter kullanıcısı, “Dikkatli olsan iyi olur @elonmusk, şimdi ju jitsu yaptığını duydum” diyerek Zuckerberg’in Japonya kökenli Uzak Doğu savaş sanatıyla uğraştığını hatırlattı. Musk’dan söz konusu paylaşıma “Bir kafes maçına hazırım” yanıtını verdi.

Musk’ın tweet’i esprili olsa da ikilinin rekabeti uzun süredir gündemde. 2016’da SpaceX roketi uzaya taşıması gereken Facebook internet uydusuyla birlikte yerde patlamış ve Zuckerberg, hayal kırıklığı yaşadığını dile getirmişti.

2020’de ise Musk, insanlardan Facebook’u silmelerini istedi. Geçtiğimiz aylarda ise Twitter’ın yeni patronu, Zuckerberg’in aşırı derecede partizan göründüğünü ve WhatsApp’a güvenilemeyeceğini düşündüğünü söyleyerek yeniden Zuckerberg’i hedef aldı.

Zuckerberg ise Musk için zaman zaman nazik ifadeler kullandı. Haziran ayında, Zuckerberg, Twitter’ı daha da sadeleştirdiği için Musk’a övgüde bulundu.

Zuckerberg, mayıs ayında California, Redwood City’deki bir ju-jitsu turnuvasında iki madalya kazandığını söylemişti. Meta CEO’su bir yılı aşkın süredir ju-jitsu eğitimi alıyor. Ağustos ayında da ünlü teknoloji lideri, pandemi sırasında sörf yaptığını ve birçok dövüş sanatıyla uğraştığını belirtmişti.

Meta çalışanları Mark Zuckerberg’in liderlik kabiliyetlerine güvenmiyor