İkili arasındaki gerilim sürüyor! Ahmet Hakan’dan Davutoğlu’na yanıt gecikmedi

Yayın tarihi: 5 Şubat 2022 Cumartesi 9:38 am - Güncelleme: 5 Şubat 2022 Cumartesi 9:38 am

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, kendisine yönelik “çizgi değişimleri” eleştirisi getiren Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’na yanıt verdi. Hakan, “Doğrudur. Gazetecilik hayatım boyunca çok çizgi değişimleri yaşamışımdır. Ama bu örneklerdeki çizgi değişimleri beni bile aşıyor!” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Ahmet Hakan ile Gelecek Partisi genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasındaki gerilim sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Davutoğlu için ‘Küçük felaket’ ifadelerini kullanan Ahmet Hakan’a yanıt veren Davutoğlu, “Sayın Ahmet Hakan’ın gazetecilik hayatındaki çizgi değişimlerine bakarsanız ben bütün eleştirilere saygı duyarım ama, bu kadar çok çizgi değiştirip iktidara göre bu kadar meyl etmiş kişinin, başkalarının felaketleri üzerine yorum yapması pek doğru değil. Dediğim gibi her gazeteci beni eleştirebilir, dediğim gibi, saygı duyarım.” demişti. O sözlere Ahmet Hakan’dan yanıt gecikmedi.

“BU ÖRNEKLERDEKİ ÇİZGİ DEĞİŞİMİ BENİ BİLE AŞIYOR”

Davutoğlu’nun başbakanlık görevini üstlendiği dönemde, “Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak” ifadesini hatırlatan Hakan, “E ne oldu? Hep birlikte görüyoruz ne olduğunu. Bu kadar büyük konuştuktan sonra insanın kendi sözünü bu denli iştahla yiyebilmiş olması… En hafif tabirle… Bir çizgi değişimi değilse nedir?” dedi. Hakan, “Doğrudur. Gazetecilik hayatım boyunca çok çizgi değişimleri yaşamışımdır. Ama bu örneklerdeki çizgi değişimleri beni bile aşıyor!” diye yazdı.

Ahmet Hakan’ın bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Hiç unutmam: Kemal Kılıçdaroğlu ile Tarafsız Bölge programı yapıyordum. Programda şöyle demişti Kemal Kılıçdaroğlu: ‘Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en çapsız dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu’dur.’ Ve bugün Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahmet Davutoğlu birlikteler. Peki Kemal Bey’in yakın geçmişte ‘en çapsız Dışişleri Bakanı’ ilan ettiği Davutoğlu ile şimdi ittifak kurması, bir çizgi değişimi değil mi? Ahmet Davutoğlu’nun benim çizgi değişimlerimle uğraşmak yerine Kemal Bey’deki bu epey kalın çizgi değişimine odaklanması gerekmez mi?

Hadi bırakalım Kemal Bey’i. Ahmet Davutoğlu’nun kendisine bakalım: Başbakanlık görevini bırakırken şöyle demişti Ahmet Davutoğlu: ‘Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak.’ E ne oldu? Hep birlikte görüyoruz ne olduğunu. Bu kadar büyük konuştuktan sonra insanın kendi sözünü bu denli iştahla yiyebilmiş olması… En hafif tabirle… Bir çizgi değişimi değilse nedir? Doğrudur. Gazetecilik hayatım boyunca çok çizgi değişimleri yaşamışımdır. Ama bu örneklerdeki çizgi değişimleri beni bile aşıyor!”

Davutoğlu’ndan Ahmet Hakan’ın ‘Küçük felaket’ sözlerine sert cevap!