İki yıl önce Meclis’e sunulan darbe raporu kayboldu

Yayın tarihi: 25 Eylül 2019 Çarşamba 9:34 am - Güncelleme: 25 Eylül 2019 Çarşamba 9:34 am

Meclis’te 3 yıl önce kurulan komisyonun hazırladığı ve 2017 yılında dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a elden verilen darbe raporunun nerede olduğu bilinmiyor. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, raporun kendilerine sunulmadığını söyledi.

TBMM Başkanlığı, 26. dönemde kurulan ve çalışmalarını tartışmalarla tamamlayan, Komisyon Başkanı Reşat Petek tarafından 12 Temmuz 2017 tarihinde eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a elden sunulan darbe raporuyla ilgili “Başkanlığımıza sunulan bir rapor bulunmamaktır” görüşünü bildirdi. Kahraman’dan sonra iki Meclis Başkanı değişti, ancak rapor hâlâ yok.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “15 Temmuz ile ilgili bazı gerçeklerin irdelenmesine saraydan uzanan bir el engel oldu” diyerek 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporunun bugüne kadar neden basılmadığını sordu. Özel’in önergesini TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç yanıtladı Bilgiç, “15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporu tekemmül etmediğinden 26. Yasama Dönemi içinde bastırılarak dağıtılamamıştır. Komisyon tarafından tekemmül ettirilerek Başkanlığımıza sunulan bir rapor bulunmamaktadır” dedi.

TBMM Başkanvekili Bilgiç, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporunun Meclis Başkanlığı’na sunulmadığını, bu nedenle de basılamadığını açıkladı ancak rapor 12 Temmuz 2017 günü Komisyon Başkanı AKP’li Reşat Petek tarafından, dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a makam odasında elden verilmişti.

ÖZGÜR ÖZEL: ELDEN TESLİM ALINAN RAPORUN BAŞKANLIĞA SUNULMADIĞINI SÖYLEMEK ÇOK ŞAŞIRTICI!

Özgür Özel ise, Komisyon Başkanı Reşat Petek’in raporu dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a makam odasında iki yıl önce ve 12 Temmuz 2017 günü verdiğini hatırlattı. Özel, “Önceki TBMM Başkanı’nın elden teslim aldığı raporun Başkanlığa sunulmadığını söylemek, çok şaşırtıcı… Rapor yayımlanmıyor çünkü, 15 Temmuz ile ilgili bazı gerçeklerin irdelenmesini istemeyen eller var” dedi.