İki yıl önce aynı tanıttığı elektrikli otomobilin devamını açıkladı

Yayın tarihi: 6 Ocak 2022 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 3:38 pm

Yeni prototip, şirketin Vision-S 02 adını verdiği bir SUV. Sony, sedanın EV ve bulut platformlarını aldı ve yedi kişilik geniş bir iç mekana sahip aracı oluşturmak için onları yeni bir form faktörüne yerleştirdi.

Elektrikli SUV, sürücü yardım sistemi için CMOS görüntü ve LiDAR sensörleri dahil olmak üzere vücudunun her yerinde sensörlere sahip. Sony, halka açık yollarda Seviye 2+ sürücü destek teknolojisini piyasaya sürme çabalarının bir parçası olarak Avrupa’da testler yürüttüğünü söyledi. İçeride, sürücü doğrulaması için Uçuş Süresi sensörlerinin yanı sıra sezgisel hareket ve sesli komutlar için destek var. Araç ayrıca, Sony’nin şu anda ortaklarıyla üzerinde çalıştığı kablosuz güncellemeleri ve uzaktan çalışmayı etkinleştirmek için 5G bağlantısına sahip olacak.

Vision-S 02

 

Vision-S 02 şu anda sadece bir prototip olsa da, Sony’nin elektrikli araç endüstrisinde bir oyuncu olma ve arabalarını halka satma hedefleri var. “Sony Mobility Inc.” adında bir işletme şirketi kuracak ve EV pazarına giriş yapacak. Şirket, bu hedefe ulaşmak için başka hangi adımları attığını açıklamadı ve Vision-S araçlarını gerçekten çıkarabilecek mi göreceğiz. Bununla birlikte, Sony’nin elektrikli sedanını Aralık 2020’den beri Avrupa’da halka açık yollarda test ettiğini ve ayrıca aracın görüntüleme ve algılama teknolojisinin güvenlik ve kullanıcı deneyimine ilişkin doğrulama testlerine başladığını belirtmekte fayda var.

Huawei yıllık geliri fena düşüş yaşadı: Açıklama yapıldı