İki şirketten İstanbul anketi: Son durum ne?

Yayın tarihi: 10 Şubat 2024 Cumartesi 11:00 am - Güncelleme: 10 Şubat 2024 Cumartesi 11:14 am

Partilerin İBB adayları bir bir netleşirken, SONAR ve OPTİMAR’ın İstanbul’a ilişkin son anketleri açıklandı.

Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için gün sayarken, partilerin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) adayları da bir bir netleşiyor.

Seçimlerde en çekişmeli geçmesi beklenen illerden biri de İstanbul. Yarışın büyük oranda CHP’nin adayı mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AKP ve MHP’nin adayı Murat Kurum arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre geçen seçimlerin en başarılı ilk iki anket firmalarından SONAR ve OPTİMAR İstanbul seçimleri anketlerini yayınladı.

İşte Başak Demirtaş’ın da denklemde olduğu son İstanbul anketi

SONAR: İMAMOĞLU ÖNDE

Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu SONAR Araştırma’nın anketinde katılımcılara “Önümüzdeki mart ayında yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşünüyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

Kararsızların orantısal olarak dağıtıldığı ankette İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 41.1 puan ile ilk sırada yer aldı. AKP’nin adayı Murat Kurum 40.6 ile İmamoğlu’nun ardından ikinci sırada yer aldı.

Başak Demirtaş’ın aday olmayacağını açıklamasından önce yapılan ankette, DEM Parti adayı olarak Demirtaş gösterildi. Başak Demirtaş’ın oyu 6.5 puan olarak görüldü. İYİ Parti’nin adayı Buğra Kavuncu’nun oyu 4.3 puan olurken, Yeniden Refah Partisi adayının oyu 2.1 puan oldu.

OPTİMAR ANKETİNDE DE İMAMOĞLU BİRİNCİ

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma’nın son anketinde de Ekrem İmamoğlu önde çıktı.

Ankette “Ekrem İmamoğlu’na oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 39.1 olurken, “Murat Kurum” diyenlerin oranı yüzde 37.7 çıkıyor. “İmamoğlu’na oy vermem” diyenler yüzde 47 olurken, “Murat Kurum” için bu oran yüzde 47.4.

İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu’ya oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 5 çıkarken, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu diyenler yüzde 4 oluyor. Saadet Partisi adayı Birol Aydın yüzde 3 alırken bağımsız aday Taylan Yıldız diyenlerin oranı yüzde 2 çıkıyor.

Kaynak: TELE1