İki parti daha Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı

Yayın tarihi: 14 Mart 2023 Salı 3:01 pm - Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı 3:08 pm

HKP ve TÖP, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim takviminin Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla seçim takviminin resmen başlamasıyla birlikte siyasette başlayan hareketlilik sürüyor. İttifakların siyasi partilerle görüşmeleri sürerken partiler de siyasi partilerin seçim tavırları da netleşiyor.

Halkın Kurtuluş Partisi(HKP) ve Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni Toplumsal Özgürlük Partisi(TÖP) Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

TİP’ten Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yeşil ışık

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Sait Kıran, “Tüm devrimci, demokrat, ilerici, yurtsever ve vatanseverlerin birincil görevinin bu iktidardan kurtulmak olduğunu düşünüyoruz. Millet İttifakı’na ciddi eleştirilerimiz var, çok büyük bir beklentimiz yok ama kaba deyimle ölümle sıtma arasında tercih yapmak zorunda kaldığımız için Millet İttifakı adayı olan Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz” dedi.

DSP’li 51 isimden Kılıçdaroğlu’na destek

“İTTİFAKIMIZA ÖNERİMİZ KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEMEK YÖNÜNDEDİR”

TÖP Dönem Sözcüsü Juliana Gözen ise, bileşeni oldukları Emek ve Özgürlük İttifakı’na da Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesini önerdiklerini belirterek, “Sosyalistler, kısa zamanda halk içinde itibar ve saygınlık kazandı. Partimiz, sosyalistlerin kazandığı itibarın parlamento seçimlerine yansıtılmasını, ittifakımıza da bu durumu değerlendirmesini öneriyor. Seçim kararlarını 16 Mart’ta yapacağımız toplantıda ittifakımızdaki dostlarımızla değerlendirip alacağız. İttifaka önerimiz Erdoğan’ın karşısındaki aday Kılıçdaroğlu’nu desteklemek yönündedir” ifadelerini kullandı.

Liberal Demokrat Parti(LDP) de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamıştı.

LDP tarafını seçti