İki kuzenin cesedi bulundu, Valilik “PKK iç hesaplaşması” dedi

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 4:21 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 4:21 pm

Şırnak’ın İdil ilçesinde bir araçta cansız bedenleri bulunan Ömer ve Hüseyin Kara kuzenler için Şırnak Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, kuzenlerin PKK iç hesaplaşması sonucu öldüğü belirtildi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde 3 Mayıs’ta boş bir yolda vatandaşlar park halinde bulunan kamyonetteki hareketsiz iki kişiyi gördü. Durum jandarma ve sağlık ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, 2 kişinin silahla vurulduğunu ve yaşamını yitirdiğini belirledi. Kimlik kontrollerinde ölen kişilerin, amca çocukları Ömer ve Hüseyin Kaya olduğu tespit edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sonrası kuzenlerin cesetleri, otopsi için Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsinin ardından kuzenlerin cenazeleri yakınları tarafından alınarak İdil’de toprağa verildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Şırnak Valiliği’nden de açıklama yapıldı. Açıklamada, olayın PKK içi hesaplaşma nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.

Valilik açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Şırnak ili, İdil ilçesi, Oyalı köyü kırsalında 3 Mayıs 2022 tarihinde Ö.K. ve H.Ö. isimli şahısların araç içerisinde öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan araştırmalar neticesinde, bahse konu olayın PKK/KCK terör örgütü tarafından örgüt içi hesaplaşma olarak gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Yürütülmekte olan soruşturma kapsamında 4 şüpheli gözaltına alınmış olup, olay ile ilgili adli tahkikat kapsamlı bir şekilde devam etmektedir.”