İki kolunu kaybeden Avcılar Belediye Başkanı, boğazı yüzerek geçti

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 9:41 am - Güncelleme: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 9:44 am

Genç yaşta geçirdiği kazada iki kolunu birden kaybeden Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 33’üncü kez düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçti. Hançerli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İnanılmaz mutluyum. Ülkemizin en prestijli yarışmalarından, dünyanın 55 ülkesinden yüzücülerle Asya’dan Avrupa’ya geçmenin mutluluğunu, heyecanını ve coşkusunu yaşıyorum. Birçok kez araçla, metroyla ve yürüyerek geçtiğim boğazı bu kez yüzerek geçtim. Zorluydu ama başardım. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. Tüm yurttaşlarımızı bu heyecanı ve mutluluğu bir sonraki sene yaşamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Parkurun zorlu olduğunu vurgulayan Hançerli, “Akıntı vardı ama önemli olan akıntının farklı yönlerden farklı zamanlarda gelmesi. Bunu da ölçmek ve değerlendirmek gerekiyor. Beklediğimizden daha iyi bir performansla bitirdik. Bizim için tamamlamak önemliydi, bunu da başardık” değerlendirmesinde bulundu.

Hançerli, Twitter hesabından, “Kendime henüz küçük bir çocukken verdiğim söz hiç değişmedi; çok çalış, erteleme, asla vazgeçme. Şimdi kıtalararası yüzme yarışında Avcılar için yüzeceğim. Çok heyecanlıyım ama bunu da başaracağımı biliyorum” şeklinde paylaşımda bulundu.