İki kişinin ölümüne neden olan alkollü sürücü 6 ayda tahliye edildi

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2022 Perşembe 1:42 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 Perşembe 1:42 pm

Alkollü araba kullanmaktan iki kez ehliyetine el konmasına rağmen yine alkollü araç kullanarak iki kişinin ölümüne sebebiyet veren Sadık Mert Mermer adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara’da 25 yaşındaki Sadık Mert Mermer, ehliyeti elinden alınmış olmasına rağmen yine alkollü olarak direksiyona geçti ve iki kişiyi arabasıyla çarparak öldürdü. 22,5 yıl hapis istemiyle yargılanan Mermer, altı ay tutukluğun ardından 2. duruşmada adli kontrol kararıyla salındı.

 

Sadık Mert Mermer, arkadaşıyla oturduğu kafeden ayrılmak üzere çıkan Tevfik Gözüm ve Gözüm’ün arabasını teslim eden kafenin valesi Vusal İsmailovi’ye arabasıyla çarparak öldürdü. Gözaltına alınan Mermer’in 227 promil alkollü olduğu ve daha önceden alkollü araba kullandığı için el konulan ehliyetinin halen iade edilmemiş olduğu tespit edildi.

Mermer hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Mermer, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Davaya bakan Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Temmuz’da yapılan ikinci duruşmada Cumhuriyet savcısı, Mermer’in tutukluluk halinin sürmesini talep etti.

“ÖĞRENCİYİM, DERSLERİMİ TELAFİ ETMEK İSTİYORUM” DEDİ SERBEST BIRAKILDI

Sanık Mermer ise mütalaa karşısındaki savunmasında, “Öğrenciyim, iki dönem alamadığım derslerimi yaz okulunda telafi etmek istiyorum” dedi ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme, mağdurların ve mağdur avukatlarının itirazlarına rağmen sanık Sadık Mert Mermer’in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

 

Otobüse binmek isteyen çocuğu tekme tokat dövdü!