İki kardeşi metrelerce sürüklemişti! Yeni bir ilanla yakalandı

Yayın tarihi: 9 Nisan 2021 Cuma 1:19 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2021 Cuma 1:20 pm

Adana’da pazarlık sırasında cep telefonunu alıp kaçan ve araca tutunan iki kardeşi metrelerce sürükleyen Ali Can Ç., yakalanarak gözaltına alındı. Ali Can Ç.’nin bir e-ticaret sitesi üzerinden polisler tarafından verilen cep telefonu satış ilanı ile yakalandığı öğrenildi.

Adana’nın Seyhan ilçesinde Ali İrge isimli genç cep telefonunu satmak için bir e-ticaret sitesine ilan verdi. İrge, kendisiyle yine internet üzerinden irtibata geçen Ali Can Ç. ile bin 900 TL’ye anlaşıp, buluştu. Bu sırada tarafların yanına Ali İrge’nin kardeşi Tuğba Akdağ da geldi.

Plakasız hafif ticari araçla gelen Ali Can Ç., bakmak için Ali İrge’den cep telefonunu aldı. Ali Can Ç., aracın kapılarını kilitleyip kaçmak istedi. Araca tutunan Tuğba Akdağ ile kardeşi Ali İrge, çevredekilerin gözü önünde metrelerce sürüklendi. Bu sırada olay yerinde olan Akdağ’ın 3 yaşındaki kızı Miray ise aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu.

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Kardeşlerin yaşadığı dehşet anları ise çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kolundan ve başından yaralanan Tuğba Akdağ, yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alıp, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

“HEM MALIMA HEM CANIMA KASTETTİ”

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Tuğba Akdağ, yaşadığı dehşet anlarını şöyle anlattı:

“Bir araç geldi ve plakası olmadığını görünce şüphelendim. Kardeşimi uyarmaya gidiyordum ancak adamın cep telefonunu alıp kaçması bir oldu. Bizi de aracıyla birlikte sürükledi. Bu bir canilik. Benim malımda gözü var da bizi niye beraberinde götürüyor? Hem malıma hem de canıma kastetti. Şikayetçiyim”

BAŞKA BİR İLAN SAYESİNDE YAKALANDI

Şüphelinin peşine düşen polis, aynı e-ticaret sitesi üzerinden birden çok hesap açarak cep telefonu satışı için ilan verdi. Olaydan bir gün sonra bir kişi, bu ilanlardan biri için iletişime geçip, pazarlık yapmadan söz konusu cep telefonunu satın almak istediğini belirtti. Bunun üzerine polis, şüpheli olduğunu değerlendirdiği kişiyle buluşmak için randevulaştı. Şüpheli Ali Can Ç., dün sabah saatlerinde buluşma adresi olarak belirlenen merkez Sarıçam ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kozan Caddesi’ne geldi. Bölgede önlem alan polis, Ali Can Ç.’yi gözaltına aldı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Emniyete götürülen Ali Can Ç. sorgusunda suçunu itiraf etti. Ali Can Ç.’nin, daha önce de benzer yöntemle iki kişinin cep telefonunu çaldığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ali Can Ç., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.