‘İki günde kimse aç kalmaz’ diyen AKP’li Ayşe Böhürler’in aldığı ihaleler ortaya çıktı

Yayın tarihi: 12 Nisan 2020 Pazar 11:51 am - Güncelleme: 12 Nisan 2020 Pazar 8:02 pm

Aniden alınan sokağa çıkma yasağı kararının alınmasının ardından marketlere akın eden vatandaşlara “2 günde kimse aç kalmazdı, herkesin kileri dolu” sözleriyle tepki gösteren AKP’nin kurucularından Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler ‘in, 1.5 milyon TL’ye yakın ihale aldığı ortaya çıktı.

AKP’nin kurucuları arasında yer alan Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler ‘in, 22:00’de açıklanan sokağa çıkma yasağının ardından market ve fırınlara akın eden vatandaşlara yönelik sözleri büyük tepki toplamıştı.

“2 günde kimse aç kalmazdı” diyen ve vatandaşların kiler ve buzdolaplarının dolu olduğunu savunan Böhürler, şu paylaşımda bulunmuştu: “CNN’de uzman bu akşam bu kalabalığa karışanlar şüpheli temastalar, bu nedenle 14 gün evde karantinada kalmalılar diyor. 2 günde kimse aç kalmazdı, hele de bi Türk evinde, illa ki buzluğu, kileri doludur. Hayretler içindeyim”

ŞİRKETİNİN ALDIĞI İHALELER DUDAK UÇUKLATTI

Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler’in bu sözleri sosyal medyada büyük tepki toparken, Böhürler’e ait Ajansy Lmt. Şirketi’nin aldığı ihaleler dudak uçuklattı.Böhürler’e ait şirketin, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden 555 bin TL’lik ihale aldığı görülürken, şirketin ihalede tek katılımcı olması ise dikkat çekti.

Diğer yandan şirketin 850 bin TL’lik bir ihale daha aldığı ortaya çıktı.