İki firma arasındaki sorunları gerekçe gösterdiler, 115 pikap şoförünü işten çıkardılar!

Yayın tarihi: 16 Ocak 2020 Perşembe 3:26 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2020 Perşembe 3:27 pm

Çelikler Holding ile Uçan Turizm arasındaki anlaşmazlık sonucu sözleşmelerinin bitmesine 17 ay kala işsiz kalan 115 pikap şoförü, işlerine geri dönebilmek için imza kampanyası başlattı. Yaklaşık 2 bin destek imzası toplayan işçiler, “İki firma arasında yaşanan sorunlar bizi ilgilendirmez, devir anlaşmasına göre Çelikler bizi işe almak zorunda. İşimizi tekrar istiyoruz. Kış ayında iş bulamayız, kiramız var, çocuklarımız var masraflarımızı işimiz olmazsa nasıl karşılayacağız?” diye sordu.

Çelikler Holding’e ait Memur Siteleri önünde imza kampanyası başlatan işçiler, seslerinin duyulması talebiyle ortak basın açıklaması düzenledi.

İşçilerin ortak açıklaması şunlar kaydedildi:

“20.05.2018 tarihi itibariyle firmamız Uçan Turizm ile EUAŞ A.Ş arasında yapılan personele dayalı araç kiralama ihalesinde işe başladık, 6 ay EUAŞ bünyesinde çalıştıktan sonra 31.11.2018 tarihinde işyerinin özelleşmesi sonucu aynı haklar, sözleşme ve şartnamemizle birlikte Çelikler Holding’e devrolduk. Firmamız Uçan Turizm ile Çelikler Holding arasındaki asgari ücret fiyat farkı anlaşmazlığından dolayı firmamız Uçan Turizm ihaleyi tek taraflı feshedip 115 işçinin sözleşmemizin bitmesine 17 ay kala işten çıkarıldık. İşten çıkarıldığımız tarihten bu güne kadar haklarımızı ve işe tekrar dönmek için hukuki yollarla eylemimizi yapmış bulunmaktayız ve aynı yollarla da devam edeceğiz. Uçan Turizm ile Çelikler Holding arasındaki asgari ücret fiyat farkı anlaşmazlığının faturasını 115 işçiye kestirmeyeceğiz. Ayrıca vatandaştan destek görmek amacıyla başlattığımız imza kampanyası standımızda yaklaşık 2000’e yakın imzayı devam ettireceğiz .Yetkililerin de desteğini bekliyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi, haklarımızın verilmesi ve işe tekrar dönmek için başlattığımız bu eylemi sonuna kadar sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”