İki ‘dul’ penguenin sarılıp, şehri izlediği anlar duygulandırdı

Yayın tarihi: 4 Aralık 2021 Cumartesi 9:09 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 11:27 am

Kuş gözlemcisi ve yaban hayat uzmanı Emin Yoğurtçuoğlu’nun Twitter hesabından paylaştığı iki penguene ait video görenleri duygulandırdı. Videoda, eşini kaybetmiş bir dişi ve bir erkek penguenin, birbirine adeta ‘sarılıp’ şehrin ışıklarını izlediği görüldü.

2020 yılında Avustralya’da yayımlanan Oceanographic dergisinin düzenlediği Ocean Fotoğraf Ödülleri’nin kazanan bir fotoğraf, yaban hayat gözlemcisi Emin Yoğurtçuoğlu’nun paylaşımının ardından yeniden gündem oldu.

Eşlerini kaybetmiş iki dul penguenin birbirlerine sarıldıkları fotoğrafın, Tobias Baumgaertner tarafından Avustralya’nın başkenti Melbourne’de çekildiği biliniyor.

Alman fotoğrafçı, fotoğrafı çektiği esnada fotoğraftaki iki penguenin eşlerini henüz kaybettiğini ve birbirlerini teselli ettiklerini söylemişti.

Fotoğrafçı, bu fotoğrafı çekmeden önce penguen kolonisiyle üç gece geçirdi.

Melbourne’deki St Kilda İskelesi’nde boyları yalnızca 33 cm olan peri penguenlerinden oluşan bir koloni yer alıyor. Dünyanın en küçük penguen türlerinden olan bin 400 peri pengueni burada yaşıyor ve gönüllüler tarafından da izleniyor.

Baumgaertner Instagram’da yaptığı paylaşımda fotoğrafın hikâyesini şu sözlerle anlatmıştı:

“Bir gönüllü bana yaklaştı ve beyaz olanın eşini kaybeden yaşlı bir dişi olduğunu; soldaki genç erkeğin de eşini kaybettiğini söyledi. O vakitten beri düzenli olarak buluşuyorlar ve birbirlerini teselli ediyorlar. Şehrin ışıklarını izleyerek saatlerce ayakta duruyorlar.”

Işık kullanmaksızın, sürekli hareket eden, yüzgeçlerini birbirlerinin sırtlarına süren minik penguenleri fotoğraflamanın bir hayli zor olduğunu dile getiren Baumgaertner, “Ama bir anlığına sahiden de çok şanslıydım!”

Anne kedi, yavru köpeği de emziriyor