İki başlı yılan yeniden ortaya çıktı

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 4:16 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 4:16 pm

Teksas’ta ‘Pancho ve Lefty’ isimli iki başlı yılan, boynunda meydana gelen bir zedelenme nedeniyle yaşadığı tedavi sürecinin ardından yeniden hayvanat bahçesine döndü.

ABD’nin Teksas eyaletinde, uzun süredir tedavide olan iki başlı yılan hayvanat bahçesine geri döndü. İki kafası, iki beyni ve bir gövdesi olan ‘Pancho ve Lefty’, 2021 yılında boynunda meydana gelen bir zedelenme nedeniyle tedavi altına alınmıştı.

“İKİ FARKLI YÖNE GİTMEYE ÇALIŞTIĞI İÇİN ZARAR GÖRDÜ”

Duvar’ın haberine göre, Cameron Park Hayvanat Bahçesi’nden yapılan açıklamada, “Muhtemelen tek vücuduna çelişkili komutlar veren iki beyni olduğu için vahşi doğada uzun süre hayatta kalamazdı, bu nedenle hareketleri tipik tek başlı yılanlardan daha düzensiz koordinasyondadır” ifadelerine yer verildi. Yılanın, iki farklı yöne gitmeye çalışması nedeniyle boynunun hasar gördüğü aktarıldı. Yılanın, ‘sergilendiği alanının daha güvenli hale getirildiğini’ aktaran yetkililer, halkı da ‘Pancho ve Lefty’yi ziyaret etmeye çağırdı.

2023’ün en ilginç şikayetlerini duyan inanamadı! “Çekirdek paketinin içinden yılan kafası çıktı”

SAĞ BEYNİ DAHA BASKIN

Cameron Park Hayvanat Bahçesi’nde sürüngenler ve amfibilere bakan Maddie Michels-Boyce isimli görevli, sağ beynin ‘komuta merkezi’ görevi gördüğünü aktardı. “Sağ beyin çok daha baskın ve nereye gittiklerini kontrol etme eğiliminde” diyen Michels-Boyce “Sol kafa ara sıra yemek yiyor ama görünüşe göre çoğunlukla sağ kafanın gitmek istediği yere gidiyor” ifadelerini kullandı.

‘Pancho ve Lefty’, 2016 yılında Waco kentinde yaşayan bir aile tarafından bahçede bulunmuş ve hayvanat bahçesine bağışlanmıştı. İki başlı sürüngen, bir embriyonun eksik bölünmesinden kaynaklanan ‘bisefali’ olarak bilinen bir fenomenin sonucu.