İki bakanlığı AKP’nin seçim karargahı yaptılar!

Yayın tarihi: 12 Nisan 2023 Çarşamba 3:43 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba 4:24 pm

AKP’den Mersin ve Şanlıurfa milletvekili adayı olan bakanlar Nureddin Nebati ve Bekir Bozdağ seçim çalışmalarını kamuya ait bakanlıklarda başlattılar. Sosyal medyada bakanların bu hareketine vatandaş tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ AKP’den milletvekili adayı oldu. Bakanlar kamu görevlisi olmasına rağmen görevlerinden istifa etmeden milletvekili adayı oldu. Seçim çalışmalarına ise bakanlıklarda başladılar.

Çiftçiden Nebati’ye AKP’nin kalesi Konya’da tepki! “Sen çiftçi değilsin bakansın”

NEBATİ’DEN BAKANLIK’TA ADAYLIK TOPLANTISI

AKP’nin Mersin Milletvekili Adayı olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP’li Mersin milletvekili adayları, il başkanları ve teşkilat üyeleri ile Bakanlık’ta bir araya geldi. Nebati, seçim startını verdiği toplantıyı sosyal medya hesabından paylaştı, “Bugün, istişare mekanizmasının sürekli işlediği Partimizin, Mersin Milletvekili adayları, İl Başkanı ve Teşkilat Üyeleri ile bir araya gelerek önümüzdeki seçimlere ilişkin çalışmalarımızı değerlendirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ‘ın liderliği ve milletimizin teveccühü ile Mersin için mesai kavramı gözetmeksizin var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Erdoğan ile Bozdağ arasında ’15 bin lira zam’ krizi iddiası

ADALET BAKANI DA BAKANLIKTA TOPLANTI YAPTI

Geçtiğimiz gün ise AKP’nin Şanlıurfa Milletvekili Adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ partisinin milletvekili adayları ile yaptığı toplantıyı Adalet Bakanlığı’nda gerçekleştirdi.

Twitter’dan toplantıya ilişkin fotoğraf paylaşan Bozdağ, “14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı arkadaşlarımız ile biraraya geldik. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan liderliğinde Ak Parti adayları olarak Şanlıurfa’mız için aşkla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Bakanların bu paylaşımına ise vatandaştan tepki yağdı. Nebati’nin paylaşımına tepki gösteren vatandaşlardan biri, “Orası Devletin Hazine Bakanlığı, partinizin il teşkilatı değil. Sizin şirketinizin ana toplantı odasını bir şirket çalışanı izinsiz kullanırsa hoşunuza gider mi? (Anlamadıysanız çalışan sizsiniz, şirketin sahibi biz tüm vatandaşlar..)” ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ’ın paylaşımına ise bir başka vatandaş şu tepkiyi verdi:

“Bir gram utanma duygusu kalmadı mı hiç birinizde. Bakanlık makamında seçim çalışması yapıp üstüne üstlük utanmadan sıkılmadan bunu paylaşabiliyorsunuz. Üstelik “Adalet” bakanlığı bünyesinde. Sayenizde tuz koktu memlekette”