İki anket de ortaya koydu!

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 10:04 am - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 10:08 am

Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşın alım gücü düşmeye devam ediyor. Yayınlanan son iki araştırmanın sonuçları 10 vatandaştan 9’unun geçim sıkıntısı çektiğini ortaya koydu.

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın Ipsos’un gerçekleştirdiği araştırmayı aktardığı haberine göre, Türkiye’de halkın yüzde 37’si geçinemiyor. Geçinmekte zorluk yaşadığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 33. Ucu ucuna geçinebildiğini söyleyenler de eklenince, Türkiye’de geçim sıkıntısı yaşayanların oranının yüzde 90’a ulaştığı görülüyor.

Halkın yüzde 75’i önümüzdeki 6 ay içinde faturalarını ödemekte zorlanacağından endişe ettiğini belirtiyor. Türkiye bu oranla araştırmanın kapsadığı 11 ülke içinde halkı en kaygılı ülke olarak dikkat çekiyor.

IPSOS şirketinin verileri

GELİR, GİDERİ KARŞILAMIYOR

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan anketin sonuçları da oldukça çarpıcı. Ankette katılımcıların yüzde 61’i geçen ay gelirinin giderini karşılamadığını, yüzde 24’ü de gelirinin giderlerini ucu ucuna karşıladığını ifade etti.

İstanbul Ekonomi Araştırma Genel Müdürü Can Selçuki, “Bu iki ifadeye verilen yanıtları ele aldığımızda katılımcıların yüzde 85’inin geçim sıkıntısı yaşadığını söylemek mümkün” dedi.

Anket şirketi sahibinden ‘Kılıçdaroğlu aday’ çıkışı