Erdoğan’a ‘Böyle bir Japon atasözü yok’ diyen Japon gencin ikamet başvurusu reddedildi

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma 6:00 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 9:40 am

Türkiye’de yaşayan Japon sosyal medya fenomeni Yoshi’nin ikamet uzatma başvurusu reddedildi. Yoshi, Göç İdaresi  ile iletişime geçtiğini belirterek, “Evraklarıma tekrar baktığında bir sorun olmadığını görmüşler. Yani muhtemelen Türkiye’de kalmaya devam edebilirim” açıklamasında bulundu.

Japon Youtuber Yoshi Enomoto ikâmet uzatma başvurusunun reddedildiğini duyurdu. Kararı sosyal medya hesabından paylaşan Yoshi,  “İkamet uzatma başvurum reddedildi. En yakın zamanda yurt dışına çıkmam lazım. Reddedilecek ne yaptığımı bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla red sebebi hiç açıklanmaz. Hem binlerce TL boşa gitti, hem de Türkiye’nin artık kalmamı istememesi de beni çok üzüyor” cümleleriyle duyurdu. Yurt dışına çıktıktan sonra tekrar başvuru yapmayı planladığını söyleyen Yoshi, “Ama bir kere reddedildikten sonra kabul edilme ihtimali ne kadar” dedi.

GÖÇ İDARESİ İLE İLETİŞİME GEÇTİ

Yoshi, Twitter hesabından Göç İdaresi Başkanlığı ile iletişime geçtiğini belirterek ‘muhtemelen’ Türkiye’de kalabileceğini duyurdu. Yoshi’nin açıklaması şöyle:

“Göç İdaresi ile iletişime geçtim. Pazartesi bir görüşme yapacağız. Evraklarıma tekrar baktığında bir sorun olmadığını görmüşler. Yani muhtemelen Türkiye’de kalmaya devam edebilirim. Çok sayıda mesaj geldiği için dönüş yapamadım ama yardım etmek istediğiniz için çok teşekkür ederim.”

Erdoğan’ın kullandığı Japon atasözü sahte çıktı