İHD’nin e-postasına ‘Fatih Portakal’ engeli

Yayın tarihi: 19 Aralık 2018 Çarşamba 6:49 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2018 Çarşamba 6:49 pm

İHD’nin ‘Fatih Portakal’için yapacağı basın bildirisi e-postadan engellendi.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal’a dönük hedef göstermelere ilişkin yapacağı basın açıklaması için, medya kuruluşlarına atmak istediği bilgilendirme e-postası engellendi.

Sunucu Fatih Portakal geçtiğimiz günlerde FOX haber bülteninde, Türkiye’de insanların zamları dahi protesto etmek için sokağa çıkmalarının güç olduğuna ilişkin bir konuşma yapmıştı. Portakal önce yandaş medya tarafından, ardından da, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da tehdit gibi sözlerle hedef gösterilmişti.

Portakal’ın hedef gösterilmesinin ardından can güvenliğinden endişe ettiğini açıklamıştı.

İHD ise bir gazetecinin hedef gösterilmesinin hak ihlali olduğunu belirterek yarın gerçekleştirmek üzere basın toplantısı kararı aldı. Ancak basın kuruluşlarını konu ile ilgili  toplantıya davet için hazırladıkları e-postanın basın listesine gönderilmesi engellendi.

Mailin engellenmesinin ardından İHD’nin kurumsal e-posta adresine gelen bilgide engelleme bilgisi verilirken neden engellendiğine dair bir bilgi yer almadı. Diğer bütün yazışmaların mail üzerinden yapılabildiği ve bir engelleme olmadığı öğrenilirken, engellemenin Portakal için yapılacak olan basın toplantısı çağrı metnine yönelik olduğu aktarıldı.

İHD İstanbul Şubesi’nin engellenen basın toplantısına çağrı metni ise şöyle: