‘İhaleye fesat karıştırmak’ suçundan hapis cezası alan AKP’liler Soylu’yu ziyaret etti!

Yayın tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 1:15 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2022 Çarşamba 1:15 pm

İhaleye fesat karıştırmak suçlamasından hapis cezası alan AKP’li Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek ile Hilal Belediye Başkanı Cafer Benek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti.

Şırnak’ın Uludere Belediyesi ile bu ilçeye bağlı Hilal ve Şenoba belde belediyelerinin ihalelerinde rüşvet alınıp verildiği ve ihalelere fesat karıştırıldığı suçlamasıyla 32 sanık hakkında 2013 yılında açılan davada Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi 6 Ocak’ta karar vermişti. Davada aralarında Şırnak Uludere Belediye Başkanı AKP’li Sait Ürek, Hilal Belediye Başkanı AKP’li Cevher Benek ile bir önceki dönem Şenoba Belediye Başkanlığı görevinde bulunan AKP’li Sabri Babat hakkında ihaleye fesat karıştırma suçundan 3 yıldan 4 yıl 5 aya kadar değişen sürelerde hapis cezası verilmişti.

Skandal! Karayolları Genel Müdürlüğü’nden kar mücadelesi için özel şirkete milyonluk ihale!

HAPİS CEZASI ALAN AKP’LİLERDEN SOYLU’YA ZİYARET

Temyiz yolu açık olmak üzere verilen mahkeme kararında, şu anda belediye başkanlıkları devam eden Sait Ürek ve Cevher Benek hakkında mahkumiyet kararlarının kesinleşmesi beklenmeksizin görevden alınmaları için İçişleri Bakanlığına bildirimde bulunulmasına karar verilmişti.

Deutsche Welle’den Eray Görgülü’nün haberine göre, bu gelişmenin ardından iki belediye başkanının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiği ortaya çıktı. Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek, sosyal medya hesabından ziyaretle ilgili paylaşımda bulundu. Ürek, Soylu ile fotoğraflarını paylaştı. Belediye başkanları ziyaretin nedenine ilişkin bir açıklama yapmadı.