Cihatçıların tekbir sesleri arasında Türk İHA’sını vurduğu anlaşıldı.. AA haberi geri çekti

Yayın tarihi: 1 Mart 2020 Pazar 1:04 pm - Güncelleme: 1 Mart 2020 Pazar 3:19 pm

Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı, ÖSO’nun, Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının düşürüldüğüne yönelik abonelerine “Son dakika” gelişmesi olarak duyurdukları haberi geri çektiler. Öte yandan ÖSO’cuların yanlışıkla Türk İHA’sını vurduğu söylendi.

Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı, ÖSO’nun Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının düşürüldüğüne yönelik abonelerine “Son dakika” gelişmesi olarak duyurdukları haberi geri çektiler.

Türkiye iki Suriye uçağını düşürdü!

Anadolu Ajansı flaş olarak verdiği haberde, “Suriye Milli Ordusu, Esed rejimine ait savaş uçağını düşürdü” ifadelerine yer verirken, İHA ise “Suriye Milli Ordusu, İdlib’in doğusunda Esed rejimine ait Rus yapımı savaş uçağını düşürdü. Düşürülen savaş uçağının Serakib çevresindeki köylere hava saldırısı hazırlığında olduğu belirtildi. Uçakta 2 pilotun olduğu öğrenilirken, durumları ile ilgili henüz bilgi verilmedi.” ifadelerini kullandı.

Haber kısa süre sonra her iki ajans tarafından da geri çekilirken, savaş uçağı diye verilen görüntünün İnsansız Hava Aracı olduğu ortaya çıktı.

REUTERS: TÜRKİYE’YE AİT İHA DÜŞÜRÜLDÜ

Reuters, Suriye devlet ajansının (SANA) düşürülen uçağın Suriye ordusuna ait olduğuna dair haberleri yalanladığını aktardı. SANA, Türkiye’ye ait bir İHA’nın düşürüldüğünü öne sürdü.