İdlib’de Türk Lirası kullanımda!

Yayın tarihi: 16 Haziran 2020 Salı 4:16 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2020 Cuma 5:49 pm

İdlib’de “Selamet hükümeti” adı verilen fiili yönetimin sorumlusuyla yapılan röportajda, kendisini “Ekonomi Bakanı” olarak tanıtan bir kişi Türk parasının kullanıma girdiğini söyledi. İnternette yayınlanan görüntülerde, söz konusu kişinin İdlib’deki benzin ve gıda alışverişlerinde, ücret ödemelerinde artık Suriye parası değil Türk parası kullanıldığını söylediği görüldü.

Suriye’nin İdlib eyaletindeki fiili yönetimin “Ekonomi Bakanı” eyalette Türk Lirası kullanmaya başladıklarını açıkladı. Basil Abdülaziz adlı kişiyle yapılan röportaj 15 Haziran’da internetten yayınlandı.

Suriye hükümetiyle savaş halindeki grupların sığınağı olan eyaleti fiilen yöneten “Selamet hükümeti”nin bakanı, “Benzin ve temel gıda maddelerinin alış satışında Türk Lirası’na geçtiklerini söyledi.

Osmancılık hevesiyle Suriye’de, Türk parası dolaşıma sokuldu ama asıl amaç neydi?

TAHRİR EL ŞAM DESTEKLİ

Abdülaziz, ücretlerin de Türk Lirasıyla ödeneceğini duyurdu. Eyalet sınırları dahilinde dolar ve Türk Lirası olduğu sürece insanların Suriye Lirası kullanmayacağını ve Suriye parasının zamanla dolaşımdan kalkacağını belirtti.

İç savaştan önce nüfusu 165 bin olan İdlib şehrinde, halen 3 milyondan fazla insanın yaşadığı tahmin ediliyor. El Kaide bağlantılı El Nusra’nın devamı olan Tahrir El Şam’ın şehirde askeri hakimiyeti var. “Selamet Hükümeti” de bu grup tarafından destekleniyor.