İdlib saldırısından sonra gülerek hikaye anlatan Erdoğan kendini savundu

Yayın tarihi: 4 Mart 2020 Çarşamba 9:49 am - Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba 1:46 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib saldırısından sonra eski milletvekilleriyle yaptığı buluşmada Trump’la olan diyalogunu gülerek anlattığı videoya ilişkin eleştirilerin ‘şeytani bir kampanya’ olduğunu öne sürdü.

İdlib’de 33 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra yaptığı ilk açıklamada gülerek konuşması büyük tepki çeken Erdoğan, eleştirileri ‘şeytani bir kampanya’ olarak nitelendirdi. Erdoğan “Orada bir ironi var. Trump’la yaptığım bir görüşmeyi aktarıyorum. Her tarafı ironik olan bir görüşmeyi ortaya koymak için söylenen bir söz” diyerek kendini savundu.

36 şehit olduğunu açıklayan Erdoğan, Trump’la konuşmasını gülerek anlattı, Berat Albayak kahkaha attı

Hürriyet’in haberine göre Erdoğan başkanlığında önceki gün AKP Genel Merkezi’nde toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü.

SAVUNMA: HAYRETLER İÇİNDE KARŞILIYORUM

Edinilen bilgiye göre; Erdoğan’a eski İstanbul milletvekilleri ile geçen hafta sonu düzenlenen toplantıdaki “gülme” videosu izletildi ve konu üzerinde tartışma yapıldı.

Şehit haberlerinin ardından kamuoyunda tartışma yaratan videoyu izlerken sinirlendiği görülen Erdoğan, “Orada bir ironi var. Trump’la yaptığım bir görüşmeyi aktarıyorum. Her tarafı ironik olan bir görüşmeyi ortaya koymak için söylenen bir söz. Bu şeytani bir kampanya. Değerlerimizden uzak bu yaklaşımı hayretler içinde karşılıyorum” diyerek sitem etti.

GÜLME ANLARI

“İdlib’de 36 şehidimiz var açıklamasının ardından Trump’la olan diyalogunu gülerek anlatması ve damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kahkahalarla karşılık vermesi büyük tepki çekmişti.

Erdoğan Merkel’le yaptığı göçmen pazarlığını anlatırken İsmail Kahraman ‘cebe indirme’ hareketi yaptı

Akşener: 36 evladımızı toprağa verdik sen hâlâ eğleniyor musun sayın Erdoğan?