İddia: Sırrı Süreyya Önder yeni çözüm süreci için AKP ile görüşüyor

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2020 Çarşamba 6:42 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2020 Perşembe 12:36 am

Meral Akşener’in, “HDP bizim gözümüzde PKK’dır” açıklamasına, “İYİ Parti aracı gönderip fikirlerimizi sordu” diyen Sırrı Süreyya Önder’in ikinci bir çözüm süreci için AKP ile görüşmeler yaptığı iddia edildi. Yeniçağ’ın ortaya attığı iddia da kaynak belirtilmedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Bizim gözümüzde HDP, terör örgütü PKK’nın uzantısıdır. Kandil’in yanında konumlandırıyoruz” ifadelerine yanıt veren HDP’li Sırrı Süreyya Önder, seçimlerden önce İYİ Parti’den yetkililerin kendilerinden çalışmalar konusunda fikir aldıklarını ve buna göre çalışma planı yaptıklarını anlatmıştı.

Meral Akşener: HDP PKK’nın uzantısıdır

HDP’li Önder, “Bize aracı gönderen, ‘Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım?’ diye fikrimizi merak eden parti, bugün bize koordinat biçemez. İyi Parti’yi kastediyorum, ‘Bizim nazarımızda şuradadır’ diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa o gün bizim bu ilkesel şeyi dayatmış olmamamızdandır” ifadelerini kullanmıştı.

Sırrı Süreyya Önder’den İyi Parti’ye tepki: Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa…

Bu tartışmaların üzerine, Yeniçağ’dan Fatih Ergin imzalı haberde, “Önder’in bir süredir çözüm süreci benzeri yeni bir sürece sıcak bakan ve aralarında bazı mevcut milletvekillerinin de bulunduğu AKP’li isimlerle bir araya geldiği ve ikinci çözüm süreci için nabız yokladığı öğrenildi” iddiası ortaya atıldı.

‘SIRRI SÜREYYA ÖNDER İKİNCİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN NABIZ YOKLUYOR’

Haberde, Önder’in bir süredir çözüm süreci benzeri yeni bir sürece sıcak bakan ve aralarında bazı mevcut milletvekillerinin de bulunduğu AKP’li isimlerle bir araya geldiği ve ikinci çözüm süreci için nabız yokladığı öne sürüldü.

Kaynak belirtilmeyen haberde, Önder’in AKP’liler ile temasları sırasında, kendisinin ve HDP yönetiminin yeni bir çözüm sürecinin öncekinde olduğu gibi ancak AK Parti iktidarında gerçekleşebileceğinin bilincinde olduğunu belirttiği kaydedilirken şu ifadelere yer verildi:

“Edinilen bilgilere göre, temaslarında yeni çözüm sürecinin Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’yi ürkütmeden gerçekleşebileceğini öne sürdüğü öğrenilen Sırrı Süreyya Önder’in, ‘Böyle bir durumda HDP Cumhur İttifakı’nın dışarıdan destekçisi olmuş olur’ dediği de ifade edildi.”