İddia: Koray Aydın ekibiyle istifa edebilir

Yayın tarihi: 20 Haziran 2024 Perşembe 11:01 am - Güncelleme: 20 Haziran 2024 Perşembe 11:01 am

İYİ Parti’de genel başkanlık yarışını kaybeden Koray Aydın‘ın ekibiyle istifa edeceği iddia edildi. Aydın, eski genel başkan Meral Akşener’in AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi sert sözlerle eleştirmişti.

İYİ Parti’de Meral Akşener’in Genel Başkanlığı bırakacağını açıklamasının ardından aday olan 5 isimden biri olan Koray Aydın’ın ekibiyle birlikte partiden istifa edeceği iddia edildi.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre; 27 Nisan’da yapılan 5. Olağanüstü Kurultay’da genel başkanlık yarışını kaybeden Koray Aydın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen eski genel başkan Meral Akşener’in İYİ Partililerinin yüzünü yere eğdirdiğini ifade etmişti. Aydın, parti yönetiminin Akşener’i açıklama yapmaya davet etmesinin şart olduğunu belirterek, üstü kapalı olarak Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nu eleştirmişti.

Akşener’den şu ana kadar görüşmenin içeriğine dair bir açıklama yapılmazken, Aydın’ın önümüzdeki günlerde, yeni bir yol haritası çizmek için yakın çalışma arkadaşlarıyla bir araya geleceği, İYİ Parti’den istifa etme seçeneğinin de aralarında bulunduğu önemli kararlar alabileceği belirtiliyor. Aydın ve ekibinin istifa etmesi durumunda İYİ Parti’nin dağılma sürecine girebileceği de iddia ediliyor.

Bayramdan önce İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz’in, ‘kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığı’ gerekçesiyle partisinden istifa etmesiyle, İYİ Parti’nin 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 44 olan TBMM’deki sandalye sayısı 35’e düşmüştü. Bunun yanı sıra il örgütlerinden Akşener’in fotoğraflarının indirilmesini istediği için kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edilen Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un da ihraç sürecini beklemeden önümüzdeki günlerde İYİ Parti’den istifa edeceği belirtiliyor.

Koray Aydın bir kez daha Akşener’den açıklama istedi

Kaynak: TELE1